Alkolaser za merjenje alkoholiziranosti

Uredništvo, 28. oktober 2010.

Kmalu tudi alkolaser za merjenje alkoholiziranosti na daljavo Laserski žarek ni nevaren ne za voznikove oči ne za druge dele človeškega organizma Moskva – Alkolaser,…

Kmalu tudi alkolaser za merjenje alkoholiziranosti na daljavo

Laserski žarek ni nevaren ne za voznikove oči ne za druge dele človeškega organizma

Moskva – Alkolaser, kot se imenuje detektor alkohola na daljavo, je novo orožje za boj proti vožnji pod vplivom alkohola, ki so ga v torek predstavili na mednarodni razstavi o sredstvih za varnost in o policijski opremi v Moskvi. Razvili so ga v podjetju Laser Systems v Sankt Peterburgu ob pomoči ruskega notranjega ministrstva.

Aparat lahko zazna alkoholne hlape na daljavo. “Takega aparata še ni na svetu,” je dejal Sergej Laptev, predstavnik za medije sanktpeterburškega podjetja, ki je še poudaril, da bo alkolaser reagiral že na zaužitje kozarčka vodke, tudi če bo voznik vozil 120 kilometrov na uro.

“Laserski žarek ni nevaren ne za voznikove oči ne za druge dele človeškega organizma,” je zagotovil Laptev. Povedal je tudi, da bo treba še vsaj eno leto poskusov in izboljšav, tako da bo ruska prometna policija tovrstne aparate lahko začela uporabljati leta 2012.

Vir: dnevnik.si

Imate občutek, da nimate besede pri prometni varnosti? Več na forumu: Varna pot na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
26.07.2021. ob 11:15
284,482
26.07.2021. ob 15:13
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close