Slovenska smučišča pred začetkom sezone

Uredništvo, 14. oktober 2010.

Maribor, Ljubljana –  Med večjimi smučišči bodo dnevne smučarske vozovnice to zimo za evro dražje na Krvavcu, v Kranjski gori, na Golteh, Starem vrhu, Rogli…

Maribor, Ljubljana –  Med večjimi smučišči bodo dnevne smučarske vozovnice to zimo za evro dražje na Krvavcu, v Kranjski gori, na Golteh, Starem vrhu, Rogli in poldrugi evro na Pohorju, drugod bodo cene ostale enake lanskim, vozovnice bo v predprodaji skoraj povsod mogoče dobiti nekoliko ceneje. Podražitev je na Pohorju nekaj več kot petodstotna, je pojasnil Srečko Jesenšek, direktor Pohorske vzpenjače. Povedal je, da bodo še pred začetkom sezone končali gradnjo spodnje postaje krožne-kabinske žičnice. Med razlogi za podražitev vozovnic je Srečko Jesenšek omenil precejšnje povišanje cene električne energije, višjo trošarino na elektriko in rast cen pogonskih goriv. Otroških vozovnic “generalno niso dražili” in po njegovem so cene “ostale več ali manj na lanskoletni ravni”. A primerjava kaže, da so tako vozovnice za mladino kot otroke letos za en evro dražje.

Direktor Športnega centra (ŠC) Pohorje Drago Rataj je povedal, da bodo v sklopu druge faze izgradnje Pohorske vzpenjače do 1. decembra postavili garažo za dodatne gondole ter zgradili za potnike novo vstopno avlo s spremljajočimi prostori, do 15. decembra pa bodo pridobili uporabno dovoljenje za objekt. Šest milijonov evrov vredna spodnja postaja bo omogočila povečanje zmoglivosti krožno-kabinske žičnice na 2400 potnikov na uro in tako bodo odpravili čakalne vrst v zimskem času. Rataj je še pojasnil, da so kupili nov teptalni stroj in 12 snežnih topov za zasneževanje na progi Pisker. Zamenjujejo še celotne zgornje obračalne postaje na sedežnici Stolp, za kar so se odločili po nezgodi v začetku leta. Obnova Stolpa bo stala 850.000 evrov. “Upamo, da bomo letošnjo sezono lahko varno obratovali in da bo smuka vsaj tako dobra kot v pretekli zimi,” je povedal Rataj.

Na zgornjem Gorenjskem večjih novosti ne bo

V smučarskih centrih na zgornjem Gorenjskem so že začeli predprodajo smučarskih vozovnic. Večjih sprememb na smučiščih na Voglu in na Kobli ne bo, saj gospodarske razmere ne dopuščajo investiranja, sta povedala Peter Žnidar s Koble in Tomaž Šumi z Vogla. Družba RTC žičnice Kranjska Gora je v Podkorenu uredila dodatno umetno zasneževanje na vlečnici Kolovrat in zimski otroški trak, je povedala Klavdija Gomboc iz omenjenega podjetja. Cene dnevnih vozovnic bodo na Voglu in na Kobli enake kot lani, medtem ko bodo v Kranjski Gori višje. Klavdija Gomboc je pojasnila, da je takšna poslovna politika družbe. Najcenejše smučišče na zgornjem Gorenjskem ostaja Kobla, kjer upajo, da bodo z nižjimi cenami pritegnili več smučarjev.

Na Kopah in Ribniškem Pohorju po starem

Zimska turistična sezona na zahodnem Pohorju, kamor poleg Kop sodi še Ribniško Pohorje, bo brez novosti, kar velja tako za cene kot žičniške naprave (na Kopah jih je sedem, na Ribnici štiri), je povedal Srečko Jesenšek , direktor GTC Kope. Medtem ko imajo na Kopah že nekaj časa približno 900 turističnih postelj, imajo v Ribnica na Pohorju v dveh apartmajskih hišah 200 novih ležišč, dve apartmajski hiši sta še v gradnji. Pri GTC Kope pripravljajo načrt za gradnjo druge zahodnopohorske štirisedežnice Pungart, ki jo bodo postavili drugo leto. Družba Rikom je tudi že dobila gradbeno dovoljenje za postavitev gondole od Ribnice na Pohorju do Pesnika.

Rogla: Tekaški poligon nič več brezplačen

Unitur prvič ponuja možnost nakupa smučarskih vozovnic za Roglo preko spleta, kupcem pa jih nato pošljejo po pošti. Na Rogli bodo začeli zaračunavati uporabo tekaškega poligona, medtem ko bo na tekaški stadiona še vedno mogoče priti brezplačno. Čez poletje so zgradili nov zbiralnik za zasneževanje s 30.000 kubičnimi metri vode, tako da bodo lahko s 55 snežnimi topovi smučišča z umetnim snegom prekrili v dveh tednih, prej so za to potrebovali tri. Nekaj naložb bo končanih v naslednjih letih. V Termah Zreče bodo do jeseni prihodnje leto povečali hotel Dobrava, na Rogli nadaljujejo gradnjo tekaškega poligona s šport hotelom, ki ga bodo odprli sredi leta 2012.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
12.07.2021. ob 21:25
110,197
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close