Iz desničarjev v levičarje in obratno

Uredništvo, 28. september 2010.

Magnet lahko začasno povzroči menjavo dominantne roke San Francisco – Pred kratkim so znanstveniki opravili zanimivo študijo, ki je pokazala, da lahko posameznik začasno postane…

Magnet lahko začasno povzroči menjavo dominantne roke

San Francisco – Pred kratkim so znanstveniki opravili zanimivo študijo, ki je pokazala, da lahko posameznik začasno postane desničar iz levičarja in obratno, če mu z močnim magnetom zmotijo možganske tokove.

Gre za nenavaden preizkus, v katerem so znanstveniki uporabili močno magnetno polje, da bi začasno zmedli možgane prostovoljcev in tako spremenili, katero roko posameznik uporablja za pisanje in ostale aktivnosti. Sicer je učinek deloval le ob aktivnem magnetnem polju, dolgoročnih sprememb pa znanstveniki niso zabeležili.

Vendar pa eksperiment ponuja nekatere odgovore o načinu, kako posameznikovi možgani izberejo, katera bo njegova aktivna roka, nudi pa tudi dokaze, kako lahko je s pomočjo magneta spremeniti obnašanje ljudi. V začetku leta je podobna študija namreč pokazala, da lahko magnetna terapija spremeni človekovo moralno presojo, pa tudi spodbudi bolj lahkomiselno obnašanje posameznikov.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,420
07.07.2021. ob 00:49
284,470
24.07.2021. ob 19:40
110,190
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close