Hobitom se slabo piše

Uredništvo, 28. september 2010.

Filmski režiser trilogije Gospodar prstanov Peter Jackson opozarja, da je snemanje dveh filmov Hobit (The hobbit) pod vprašajem ali pa je vprašljiva vsaj lokacija snemanja….

Filmski režiser trilogije Gospodar prstanov Peter Jackson opozarja, da je snemanje dveh filmov Hobit (The hobbit) pod vprašajem ali pa je vprašljiva vsaj lokacija snemanja.

Združenje sindikatov igralcev (FIA) s sedežem v Bruslju je namreč igralce na Novi Zelandiji, kjer naj bi se film snemal, pozvalo, naj projekt bojkotirajo.

Združenje, ki predstavlja sedem sindikatov iz Velike Britanije, Kanade, ZDA, Avstralije, sporoča, da igralcem z manjšimi vlogami v filmu Hobit grozijo prenizke plače, vprašljivi so tudi delovni pogoji in plačilo od prodanih DVD-jev, obenem igralce poziva, naj zahtevajo uveljavitev pogodbe s sindikati. Po mnenju Jacskona bojkot organizira avstralski sindikat, ki tako želi vplivati na filmsko industrijo na Novi Zelandiji.

Peter Whipp, predsednik avstralskega sindikata MEAA, ki ga Jackson obtožuje netenja ognja, pa pravi, da so o svojih namerah že obvestili igralce, ki naj bi pri projektu sodelovali, in ti se strinjajo s potezo združenja.

Vir: delo.si

Ljubitelji dobre glasbe, filmov in fotografij delite svoje izkušnje ali mnenja na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
26.07.2021. ob 11:15
284,483
12.07.2021. ob 21:25
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close