Evropski teden mobilnosti 2010

Uredništvo, 16. september 2010.

Zamenjajte avto za hojo! Evropski teden mobilnosti, ki letos poteka od 16. do 22. septembra , vas vabi, da se v prizadevanju za telesu in…

Zamenjajte avto za hojo!

Evropski teden mobilnosti, ki letos poteka od 16. do 22. septembra, vas vabi, da se v prizadevanju za telesu in okolju prijaznejše načine mobilnosti pridružite desetinam milijonov ljudi po vsej Evropi. Zamenjajte avto za hojo ali kolo in potujte “na lastni pogon” vsaj 30 minut na dan ter se tako pridružite tistim, ki spretno in kar spotoma poskrbijo tako za lastno zdravje kot za manjšo obremenjenost okolja s hrupom in škodljivimi izpusti.

Potuj pametneje, živi bolje

Osrednja tema Evropskega tedna mobilnosti, ki letos poteka v 31 slovenskih občinah, je potuj pametneje, živi bolje. Številna mesta in kraji bodo zaprli del svojih ulic za avtomobile in izvedli različne ukrepe za trajnostno mobilnost z namenom spodbuditi večjo telesno dejavnost, odpravljati čezmerno telesno težo in debelost, večati kakovost življenja v mestih, zmanjševati onesnaženost zraka, blažiti podnebne spremembe, zmanjšati hrup, število prometnih nesreč in zastojev ter povečati prostor, namenjen srečevanju ljudi, ne pa vožnji z motornimi vozili.

Več gibanja in manj vožnje

Če vsaj eno vožnjo z avtom na dan nadomestimo s hojo ali kolesarjenjem, lahko redno telesno aktivnost spotoma in tako rekoč brez stroškov vključimo v vsakdanje življenje. Hkrati zmanjšamo tudi škodljiv vpliv na okolje. Redna telesna dejavnost je ključ do zdravja in dobrega počutja. Žal pa vse raziskave kažejo, da se gibamo čedalje manj in vozimo čedalje več. Pasivni življenjski slog ima visoko ceno: kar 55 odstotkov odraslih pri nas je pretežkih, 15 odstotkov pa predebelih.

Vir: Viva.si

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja. Več na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,539
31.07.2021. ob 17:39
110,202
02.08.2021. ob 23:13
Preberi več

New Report

Close