Ob svetovnem dnevu prve pomoči RK Ljubljana pripravil prikaz nudenja prve pomoči

Uredništvo, 13. september 2010.
Ostalo

Ljubljana – Svetovni dan prve pomoči tudi letos obeležuje akcija Prva pomoč – pomagam prvi, ki se je iz območne razširila na državno raven. Območno…

Ljubljana – Svetovni dan prve pomoči tudi letos obeležuje akcija Prva pomoč – pomagam prvi, ki se je iz območne razširila na državno raven. Območno združenje RK Ljubljana že pet let zapored ozavešča o pomenu prve pomoči. Tako bo tudi danes pripravilo prikaz nudenja prve pomoči na ploščadi Ajdovščina.

Prostovoljna ekipa prve pomoči Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana (OZRK) bo nujne ukrepe pri nudenju prve pomoči na ploščadi Ajdovščina pri Figovcu demonstrirala danes od 9. do 14. ure.

Sekretarka OZRK Ljubljana Anita Caruso je za STA poudarila, da želijo s to akcijo ozaveščanja opozoriti, da je znanje o prvi pomoči nujno potrebno obnavljati in nadgrajevati, saj se doktrina na tem področju spreminja in posodablja vsakih nekaj let.

“Namen demonstracije nudenja prve pomoči je predvsem opozoriti na to, da obstaja zelo veliko nujnih stanj, pri katerih bi očividci nesrečnih dogodkov lahko z razmeroma preprostimi ukrepi pomagali pri ohranitvi življenja žrtve,” pojasnjuje Anita Caruso.

Po njenem je zaskrbljujoč podatek o nizki odzivnosti na nudenje prve pomoči ter še posebej na razmeroma nepravilno in neuspešno nudenje prve pomoči. K izboljšanju stanja po njeni oceni lahko pripomore le boljše znanje izvajanja temeljnih postopkov oživljanja in drugih ukrepov prve pomoči tako med vozniki motornih vozil in drugimi laiki ob široki dostopnosti do avtomatskih defibrilatorjev (AED) na javnih mestih.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,588
27.11.2021. ob 07:45
285,191
06.10.2021. ob 09:47
110,324
27.11.2021. ob 10:37
Preberi več

New Report

Close