Sporočilo za javnost: Vodstvo UKCL pozdravlja sklenitev sporazuma

Uredništvo, 10. september 2010.
Ostalo

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) pozdravlja sklenitev sporazuma med Ministrstvom za zdravje RS ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides. V UKCL bomo v soglasju…

Vodstvo Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL) pozdravlja sklenitev sporazuma med Ministrstvom za zdravje RS ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides. V UKCL bomo v soglasju z našimi zaposlenimi skušali v najkrajšem možnem času organizirati delo tako, kot je potekalo pred umikom soglasij zdravnikov za delo preko rednega delovnega časa.

Urnike za vrnitev na način dela, ki je veljal pred umikom soglasij, imajo predstojniki posameznih kliničnih oddelkov oz. vodje enot že pripravljene. Bodo pa morali soglasja za delo preko rednega delovnega časa ponovno podati zaposleni zdravniki, ki so soglasja s 1. septembrom umaknili. Dinamika uveljavljanja »starega« načina dela je odvisna od tega, kako hitro bodo posamezni zdravniki spet podali soglasja. Zdravniki lahko svoja soglasja za delo preko rednega delovnega časa oddajo v Kadrovsko službo UKCL.

»Vsi smo željno pričakovali rešitev. Sporazum pozdravljamo predvsem zaradi koristi za bolnike,« je ob doseženem sporazumu dejal generalni direktor UKCL, mag. Simon Vrhunec.

Vodstvo UKCL se zaveda, da vrnitev na predhodno organizacijo dela ponekod pomeni veliko obremenitev zdravnikov in drugih sodelavcev, zato si bomo še vnaprej prizadevali za organizacijske spremembe, ki bi naše zaposlene razbremenile.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,221
30.11.2021. ob 13:32
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close