Nezgodno zavarovanje za otroke – kaj je dobro vedeti pred sklenitvijo pogodbe?

Uredništvo, 07. september 2010.
Ostalo

Če še ni, pa bo vaš šolar prej ali slej domov prinesel ponudbo za sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroke. Ponudbe zavarovalnic ob začetku šolskega leta…

Če še ni, pa bo vaš šolar prej ali slej domov prinesel ponudbo za sklenitev nezgodnega zavarovanja za otroke. Ponudbe zavarovalnic ob začetku šolskega leta so ugodne in omogočajo enostavno sklenitev otroškega nezgodnega zavarovanja. Vendar pa naj ugodna cena in dejstvo, da ta zavarovanja sklepa veliko ljudi, ne bosta odločilen kriterij za vašo izbiro. Pri ZPS smo preverili, kaj ta zavarovanja vključujejo in proti katerim nevarnostim je vašega otroka smiselno zavarovati.

Različne oblike otroškega nezgodnega zavarovanja ponujajo zavarovalnice Adriatic Slovenica, Maribor, Merkur, Tilia, Triglav in Victoria Volkbanken. Vse zavarovalnice v okviru nezgodnega zavarovanja ponujajo zavarovanje za trajno invalidnost otroka zaradi nezgode. To je najpomembnejša komponenta tega zavarovanja, saj so stroški, povezani z invalidnostjo otroka, največje breme za vaš družinski proračun. Čeprav je težko vnaprej predvideti stroške takšnega nesrečnega primera, se je primerno odločiti za čim višjo zavarovalno vsoto, ki bi vam še naprej omogočala normalno življenje. Tukaj je pomembno tudi progresivno izplačevanje zavarovalne vsote, ki zagotovi, da se zavarovalna vsota podvoji, potroji, … če je odstotek invalidnosti višji.

Veliko staršev se za nezgodno zavarovanje otroka odloči zaradi izplačila dnevne odškodnine in bolnišničnega nadomestila v primeru, da se je otrok poškodoval in ga je potrebno posebej oskrbovati. Pri ZPS smo preverili pogoje zavarovalnic in ugotovili, da so višine teh nadomestil zelo nizke in tako ne prinašajo posebnih koristi, zvišanje teh nadomestil pa bi nesmiselno podražilo premijo.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Zavarovalnice ponujajo različne vrste zavarovanj. Posvetujte se na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,556
26.09.2021. ob 09:23
285,003
06.10.2021. ob 09:47
110,295
22.10.2021. ob 07:17
Preberi več

New Report

Close