Zaživele so spletne strani namenjene informiranju o rakavih obolenjih

Uredništvo, 07. september 2010.

www.onkologija.si Zdravstvene statistike kažejo, da so različne vrste rakavih obolenj še vedno med najbolj pogostimi vzroki umrljivosti zaradi bolezni in tudi napovedi zdravstvenih strokovnjakov opozarjajo,…

www.onkologija.si

Zdravstvene statistike kažejo, da so različne vrste rakavih obolenj še vedno med najbolj pogostimi vzroki umrljivosti zaradi bolezni in tudi napovedi zdravstvenih strokovnjakov opozarjajo, da bo spopadanje z rakom eden ključnih zdravstvenih izzivov prihodnosti. Poleg napredka v razvoju medicinske in farmacevtske znanosti, pa k preprečevanju in boljšim rezultatom zdravljenja lahko pomembno prispevata preventiva in ozaveščenost oziroma seznanjenost z boleznijo. V ta namen je farmacevtska družba Roche pripravila obširne spletne strani namenjene informiranju o raku, ki jih je moč najti na www.onkologija.si.

Svetovni splet postaja vedno pomembnejši vir informacij tako za širšo javnost kot tudi za stroko. Med najbolje obiskane spletne strani sodijo vsebine povezane z zdravjem in zdravljenjem pogostih bolezni, med katerimi je tudi rak. Farmacevtska družba Roche, ki je že leta vodilna na področju razvoja in trženja onkoloških zdravil, je na spletnem naslovu www.onkologija.si predstavila nove obsežne spletne vsebine, ki združujejo vse pomembne informacije s področja odkrivanja in zdravljenja najpogostejših vrst raka.

Na omenjenem spletnem naslovu je tako mogoče najti številne informacije o najpogostejših vrstah raka kot so rak dojk, limfomi, rak na prebavilih, rak pljuč in rak ledvic. Obiskovalci se lahko tako seznanijo z informacijami o posameznem organu, epidemiologiji oziroma pojavnosti posameznega raka, dejavnikih tveganja in zgodnjem odkrivanju ter tudi različnih načinih zdravljenja.

Spletne strani so namenjene najprej širši javnosti in ponujajo zanimive in strokovno preverjene vsebine s področja onkologije. Zaprti del pa je namenjen strokovni javnosti in je po predhodni registraciji dostopen z dodeljenim geslom. V tem delu je na voljo več informacij, vključno s podatki ključnih kliničnih raziskav ter aktualnimi kliničnimi testiranji in seveda z obširnimi strokovnimi podatki o onkoloških zdravilih, ki so skladno z zakonodajo dostopne le zdravstvenim delavcem.

Spletne strani bodo redno osveževane in nadgrajevane s strokovno preverjenimi in zanimivimi vsebinami, s tem pa želi farmacevtska družba Roche tudi na ta način prispevati k boljšemu zdravju, ozaveščenosti in uspešnejšemu boju proti raku.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,430
29.07.2021. ob 13:47
284,538
02.08.2021. ob 22:16
110,202
02.08.2021. ob 18:34
Preberi več

New Report

Close