27. september – dan, ko lahko Slovenija ohromi

Uredništvo, 06. september 2010.

Stavka javnega sektorja, ki se, če vlada in sindikati ne bodo našli skupnega jezika glede zamrznitve plač, napoveduje za 27. september, bi lahko ohromila državo….

Stavka javnega sektorja, ki se, če vlada in sindikati ne bodo našli skupnega jezika glede zamrznitve plač, napoveduje za 27. september, bi lahko ohromila državo. Kako?

Kot je znano, 22 sindikatov z več kot 80.000 zaposlenimi v javnem sektorju, ki jih vodi Janez Posedi, ne želi podpisati aneksa o zamrznitvi plač. Če vlada ne bo popustila pred njihovo zahtevo o odpravi plačnih nesorazmerij, napovedujejo veliko stavko.

Trpela bi lahko zdravje in varnost državljanov

O podrobnosti stavke sindikati ne želijo govoriti, saj bodo njeno intenzivnost sproti prilagajali, zagotovo pa bo dan, ko bo na tisoče javnih uslužbencev prekrižalo roke, povzročil precej preglavic ljudem in gospodarstvu, je za TV Slovenija poročala Julija Kočar.

Stavki se bodo med drugim pridružili zdravniki in policisti, torej bosta lahko trpela zdravje in varnost državljanov. V zdravniškem sindikatu Fides sicer še ne vedo, kako se bo 27. september poznal pri delu s pacienti, saj bo stavkovni odbor o tem odločal v torek.

Nemogoče do dokumentov na upravnih enotah

Že več kot 10.000 zaposlenih v različnih upravnih enotah, občinskih upravah, v davčni in geodetski upravi ter na ministrstvih je v “bojkot” prepričal tudi sindikat državnih organov. To pomeni, da bodo 27. septembra, če dogovora ne bo, za stranke zaprta številna okenca, stala pa bo tudi priprava različnih dokumentov na vladnih resorjih. “Na upravnih enotah lahko pričakujete /…/ da posamezniki ne bodo mogli urediti svojih dokumentov, ne bodo mogli urediti drugih upravnih zadev. V davčni upravi lahko stavka samo nekaj deset ljudi, pa se zgodi izjemna škoda za proračun kot celoto,” je pojasnil vodja Sindikata državnih organov Slovenije Drago Ščernjavič.

Vir: rtvslo.si

Pohvale, pritožbe, pripombe, predlogi in pobude o zdravstvu v Sloveniji. Zapišite jih na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,421
26.07.2021. ob 11:15
284,482
12.07.2021. ob 21:25
110,192
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close