Nega občutljive kože

Uredništvo, 06. september 2010.
Ostalo

Če imate suho in občutljivo kožo, ki se hkrati nagiba k rdečici, se je treba njeni negi še posebno posvetiti. Če je koža vse manj…

Če imate suho in občutljivo kožo, ki se hkrati nagiba k rdečici, se je treba njeni negi še posebno posvetiti. Če je koža vse manj sijoča ter vse bolj hrapava, srbeča, rdeča ali pa se lušči, izgublja prožnost in je razpokana, je tudi občutljivejša.

Ko koža izgubi sposobnost zaščite, se še bolj nagiba k različnim vnetjem. Skrbna nega za občutljivo kožo naj bo redna, čim bolj preprosta in naravna. Manj snovi ko pride v stik s kožo, manjša je verjetnost, da ste na katero od njih občutljivi. Uporabljajte negovalne izdelke, ki so zasnovani posebej za občutljivo, suho ali pordelo kožo in jih ne menjavajte prepogosto, saj bi s tem utegnili kožo še dodatno razdražiti. Preden se odločite za nov izdelek, ga preizkusite. Če vam izdelki ne pomagajo, se posvetujete s farmacevtom ali pa se, še bolje, napotite k dermatologu, ki bo predpisal najprimernejšo terapijo.

Nežna sredstva

Za nego občutljive kože uporabljajte nežna čistilna sredstva ter izdelke, ki vsebujejo lahka olja ter pomirjajoče snovi, kot so pantenol, ognjičevo olje, izvlečki kamilice … Obraz čistite z mlačno vodo ter s sredstvi, ki ne vsebujejo mil, alkohola, dišav ali umetnih barvil.

Dobri izdelki …
… vzpostavijo maščobno oviro, tako da koža ohranja vlažnost, obenem pa morajo vsebovati UVB- in UVA-filtre, ki kožo ščitijo pred soncem. Na nalepki poiščite oznako, da je izdelek nekomedogen, kar pomeni, da ne maši por. Izvirajte dermatološko preizkušene izdelke ter tiste s čim več naravnih (ali ekološko pridelanih) sestavin, ki so enake ali podobne koži lastnim, tako da podpirajo ali spodbujajo naravno delovanje kože.

Vir: revija Viva

Izkušnje, mnenja in nasveti, kako omogočiti koži vse, kar potrebuje na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,494
26.09.2021. ob 09:23
284,985
18.10.2021. ob 23:01
110,291
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close