S klikom do podatkov o zdravniških licencah

Uredništvo, 26. avgust 2010.
Ostalo

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prim. Gordana Kalan Živčec, dr. med., je na novinarski konferenci predstavila novo spletno aplikacijo Javni iskalnik zdravnikov in zobozdravnikov , ki…

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije prim. Gordana Kalan Živčec, dr. med., je na novinarski konferenci predstavila novo spletno aplikacijo Javni iskalnik zdravnikov in zobozdravnikov, ki je objavljen na spletnem mestu zbornice. Z omenjeno aplikacijo se lahko vsakdo seznani, kateri zdravniki oziroma zobozdravniki so specializirani za določeno področje medicine. Prav tako jim iskalnik zdravnikov nudi možnost, da kadarkoli preverijo, ali ima konkretni zdravnik veljavno licenco za specialistično področje, na katerem dela. »V kolikor posameznik na seznamu ne najde zdravnika, ki ga išče, mu svetujemo, da se za pojasnila obrne na njegovega delodajalca oziroma vodjo zdravstvene ustanove, v kateri je bil obravnavan,« je ob predstavitvi poudarila predsednica.

Javni iskalnik zdravnikov vsebuje podatke o imenu in priimku ter področju veljavne licence za zdravnike, ki so člani Zdravniške zbornice Slovenije in imajo veljavno licenco za opravljanje zdravniške službe na območju Republike Slovenije.

Zbornica je po besedah predsednice aplikacijo uvedla zato, ker so se tako pacienti kot novinarji nanjo obračali z vprašanji o tem, ali posamezen zdravnik ima veljavno licenco. Hkrati pa želimo z aplikacijo tudi pokazati, da je civilna družba pomemben element nadzora v tej državi.

»V Zdravniški zbornici Slovenije se zavedamo odgovornosti za javno pooblastilo, da so vsi zdravniki, ki opravljajo zdravniško službo na območju Republike Slovenije, ustrezno licencirani. To pomeni, da imajo veljavno licenco, tj. so ustrezno strokovno usposobljeni za področje na katerem delajo. Obveznost delodajalca, torej zdravstvene ustanove, pa je, da zaradi varstva pacientov pred zaposlitvijo zdravnika preveri, ali ima ta veljavno licenco za področje, na katerem bo opravljal zdravniško službo,« je dejala predsednica.

Vir: Zdravniška zbornica Slovenije

Obiščite spletni forum: Zdravstvo pri nas? in zapišite vaše mnenje, pohvale ali pomisleke na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
04.12.2021. ob 20:32
285,226
06.10.2021. ob 09:47
110,335
04.12.2021. ob 20:43
Preberi več

New Report

Close