Združenja bolnikov:

Uredništvo, 25. avgust 2010.

Zdravstveni sistem, v katerem smo se počutili varne in smo mu zaupali, se nam podira pred očmi Ljubljana – Predstavniki različnih združenj bolnikov so na…

Zdravstveni sistem, v katerem smo se počutili varne in smo mu zaupali, se nam podira pred očmi

Ljubljana – Predstavniki različnih združenj bolnikov so na predsednika vlade in države, ministrstvo za zdravje, zdravniško zbornico in zdravniški sindikat Fides naslovili javni poziv za ureditev razmer v zdravstvu. “Zdravstveni sistem, v katerem smo se počutili varne in smo mu zaupali, se nam pred očmi podira,” pišejo v javnem pozivu.

Vlada se po oceni društev bolnikov zdravstvene problematike loteva “brez sodelovanja stroke in brez upoštevanja posledic, zlasti pri socialno ogroženih in tistih, pri katerih vsakršno odlašanje zdravljenja pomeni prezgodnjo smrt in slabšo kakovost življenja”. Poudarjajo, da ima Slovenija dovolj strokovnjakov, ki bi lahko pomagali pri reševanju perečih problemov.

“Naloga vlade pa je celovit pristop k reševanju področja zdravstva, v izogib vznemirjanja bolnikov, zdravnikov in drugih zdravstvenih delavce,” v skupnem pozivu poudarjajo predsednice Europe Donne Mojca Senčar, Društva onkoloških bolnikov Slovenije Marija Vegelj Pirc, Europacolona Ivka Glas ter Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo L&L Kristina Modic.

Problema po njihovem prepričanju ne predstavljajo zgolj neustrezno plačane dežurne ure, ampak tudi pomanjkanje zdravnikov, slabo vodene in preplačane investicije v zdravstvu in še mnogo ostalih dejavnikov.

Vir: dnevnik.si

 

 

Obiščite spletni forum in zapišite vaše pohvale, pritožbe ali predloge o zdravstvu v Sloveniji na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
12.07.2021. ob 21:25
110,198
29.07.2021. ob 07:40
Preberi več

New Report

Close