V kavarnah namesto časopisov kmalu iPadi?

Uredništvo, 25. avgust 2010.
Ostalo

Lastnik kavarne v salzburškem Europarku je dobil odlično zamisel, saj sedaj svojim obiskovalcem ponuja elektronsko različico časopisa. Ipad namreč omogoča gostom, da s pomočjo elektronskih…

Lastnik kavarne v salzburškem Europarku je dobil odlično zamisel, saj sedaj svojim obiskovalcem ponuja elektronsko različico časopisa. Ipad namreč omogoča gostom, da s pomočjo elektronskih ekranov berejo časopise in knjige, gledajo video posnetke, igrajo elektronske igrice in brskajo po internetu.

Dunaj – Stoletje in več obiskovalci kavarn med pitjem kavice, čaja ali piva z veseljem prebirajo časopise, vsaj v Salzburgu pa si lahko zdaj izposodijo tudi iPad. »Zamisel je preprosta: medij, ki je značilen za kavarne, je zdaj star že sto, dvesto let, zato mi ponujamo njegovo elektronsko različico,« je tiskovni agenciji apa razložil lastnik kavarne v salzburškem Europarku Johannes Brandstätter. Njegova ponudba je sicer stara šele nekaj dni, a po njegovih besedah gostje s pomočjo elektronskih ekranov navdušeno berejo časopise in knjige, gledajo video posnetke, igrajo elektronske igrice in brskajo po internetu.

Postaja elektronski način prebiranja časopisov že sedanjost? Nekoč mogočna časopisna industrija se po vsem svetu obupano spopada z vprašanjem, kako zaustaviti padanje bralnosti in oglaševanja in počasi že večina poznavalcev soglaša, da stare medije prvič v zgodovini uničujejo novi. Radio res ni uničil časopisov in televizija ni uničila radia, toda vsi ti mediji so že od vsega začetka zaračunavali svojo ponudbo, na internetu pa je zastonj vse od novic do analiz, lažjega branja in vsega drugega, kar sicer ponujajo časopisi in revije. Še več, vse to zastonj ponujajo kar časopisi sami, njihovi stroški pa niso prav nič manjši kot prej.

Preberite podrobnejše informacije na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,588
27.11.2021. ob 07:45
285,192
06.10.2021. ob 09:47
110,324
27.11.2021. ob 10:37
Preberi več

New Report

Close