Modelarji ob Koseškem bajerju

Uredništvo, 24. avgust 2010.
Ostalo

Do nedelje bodo stari in mladi tekmovalci predstavljali modele jadrnic in čolnov Ljubljana – Včeraj so na Koseškem bajerju v Ljubljani s tekmovanjem radijsko vodenih…

Do nedelje bodo stari in mladi tekmovalci predstavljali modele jadrnic in čolnov

Ljubljana – Včeraj so na Koseškem bajerju v Ljubljani s tekmovanjem radijsko vodenih jadrnic tudi uradno odprli že 11. Koseško olimpijado, na kateri se udeleženci merijo v tekmovanjih z modeli plovil. “Večina tekmovalcev prihaja z ljubljanskih osnovnih šol in iz vrst tečajnikov Mladinskega tehničnega centra na Kersnikovi ulici 4,” pojasni Roman Vavpotič z Mestne zveze društev za tehnično kulturo Ljubljana, ki organizira tekmovanje s finančno podporo MOL. “Naša želja je, da otroci razvijajo ročne spretnosti, namen prireditve pa je tudi druženje pred koncem šolskih počitnic,” še dodaja.

Mlade za modelarstvo navdušujejo tudi na osnovnih šolah, na primer na OŠ Majde Vrhovnik v Ljubljani, kjer likovni in tehnični pouk vodi Edvard Ilar. “Najprej priredimo razstavo modelov, kar po navadi vzbudi kar nekaj zanimanja, nato pa se učenci vključijo v delavnice,” pravi Ilar, ki je letos približno 30 otrok učil modelarstva, kar ni lahka naloga, če upoštevamo, da izdelava modela zahteva od 80 do 90 ur.

Eden od njegovih varovancev je tudi 15-letni Krištof, ki je na včerajšnjem tekmovanju z radijsko vodenimi modeli jadrnic dolžine do 75 centimetrov osvojil tretje mesto med mladinci. “V šoli sem videl razstavo modelov jadrnic in bile so mi všeč, zato sem se vključil v krožek. Naučil sem se predvsem dela z lesom, pa tudi nekaj o radijskem vodenju in jadranju,” nam je o svojem hobiju, ki ga namerava nadaljevati tudi po koncu osnovne šole, povedal Krištof, ki je za izdelavo svoje jadrnice porabil obilico časa in okoli 200 evrov.

Vir: dnevnik.si

 

Preglejte virtualno ropotarnico dobrih idej na spletnem naslovu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
06.10.2021. ob 09:47
110,326
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close