Kozmetična sredstva iz hladilnika

Uredništvo, 23. avgust 2010.
Ostalo

Zelena lepota Iz različnih zelišč in sadežev, ki jih najdete v domačem hladilniku, si lahko pripravite kozmetična sredstva. Koža vam bo hvaležna, saj jo boste…

Zelena lepota

Iz različnih zelišč in sadežev, ki jih najdete v domačem hladilniku, si lahko pripravite kozmetična sredstva. Koža vam bo hvaležna, saj jo boste izdatno nahranili, navlažili in zmehčali.

Da bo vaš obraz in lasje sijoči kot svila!

  • JAJCE
    Rumenjak vsebuje proteine, vitamine in mineralne soli, torej snovi, ki kožo mehčajo ter jo varujejo pred izgubljanjem maščobe in vlage.

Jajčni rumenjak + rum + žajbljevo eterično olje = balzam za poškodovane lase

Priprava: V posodici stepajte rumenjak, žlico ruma in 4 kapljice žajbljevega eteričnega olja, dokler ne nastane emulzija. Preparat nanesite na lase po šamponiranju, pustite ga učinkovati 10 minut in ga nato izplaknite z mlačno vodo. Učinek: Rumenjak vsebuje aktivne učinkovine, ki lase mehčajo, zato jih boste laže razčesali. Rum ima antiseptični in dezinfekcijski učinek na lasišče, žajbelj pa deluje čistilno in protivnetno. Raba: Emulzijo uporabite enkrat do dvakrat na teden.

Rumenjak + mleko = mehčalna maska za obraz

Priprava: V skledici pomešajte jajčni rumenjak in žlico mleka. Z gazo nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut. Odstranite z blazinicami vate in izplaknite.
Učinek: Če imate suho ali od mraza, vetra in temperaturnih razlik izsušeno kožo, jo nahranite z jajcem. Blagodejni učinek jajca okrepi mleko, ki kožo mehča in poživlja. Raba: Masko nanesite na obraz enkrat tedensko.

Vir: Viva.si

Dobro počutje lahko postane način življenja. Preberite nasvete in izkušnje na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,558
26.09.2021. ob 09:23
285,003
22.10.2021. ob 08:54
110,295
22.10.2021. ob 07:17
Preberi več

New Report

Close