Prva spletna posvetovalnica za mlade na Kosovu odprta s slovensko pomočjo

Uredništvo, 12. avgust 2010.
Ostalo

12. avgusta 2010 se na mednarodni dan mladih začenja tudi mednarodno leto mladih, ki so ga pod geslom “Naše leto, naš glas” razglasili Združeni narodi…

12. avgusta 2010 se na mednarodni dan mladih začenja tudi mednarodno leto mladih, ki so ga pod geslom “Naše leto, naš glas” razglasili Združeni narodi in bo spregovorilo o dialogu in medsebojnem razumevanju med mladimi, kulturami in generacijami. Ta dan bo za  javnost začela delovati spletna posvetovalnica za mlade, ki  jo  je pripravila Ustanova “SKUPAJ” v sodelovanju s Fondacioni Together Kosova  in je prva tovrstna stran na Kosovu.

Spletna posvetovalnica mladim na Kosovu nudi strokovne odgovore na vprašanja odraščanja, zdravja, spolnosti in medsebojnih odnosov. Odgovore v moderiranem spletnem forumu prispeva v ta namen ustanovljena ekipa strokovnjakov (specialist socialne medicine, psihiatrinja,  dermatologinja, ginekolog, več  psihologov, pedagoginja ter psihiatrinja za otroke in mladostnike).

Ustanova Skupaj je vodila razvoj strani, koordinacijo med strokovnjaki in organizirala izobraževanje za svetovalce in urednika strani.
Naslov strani je www.nukjevet.net, kar v albanskem jeziku pomeni “nisi sam”. Poleg odgovorov strokovnjakov spletna posvetovalnica nudi možnost, da si svoja mnenja povedo tudi vrstniki. Ob svetovanju pa so mladim na voljo tudi poljudno napisani članki, ki pokrivajo mladostniške teme in seznam kontaktov, kamor se mladi v stiski lahko obrnejo po pomoč. Pri nastanku strani so s svojimi izkušnjami in materiali sodelovali tudi sodelavci slovenske posvetovalnice za mlade www.tosemjaz.net  iz Zavoda za zdravstveno varstvo Celje.

Spletna stran je nastala v okviru projekta E-pomoči mladim v stiski, ki ga financira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije. Ministrstvo že nekaj let podpira različne dejavnosti Ustanove Skupaj na Kosovu: Psihosocialna pomoč skozi likovno izražanje, svetovalni center za otoke in starše, preprečevanje medvrstniškega nasilja in  projekt preprečevanja samomorov med mladimi, ki je botroval nastanku spletne posvetovalnice za mlade..

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
26.09.2021. ob 09:23
285,227
05.12.2021. ob 15:18
110,335
05.12.2021. ob 10:09
Preberi več

New Report

Close