Pred nakupom na splet

Uredništvo, 17. avgust 2010.
Ostalo

Kupci novih avtomobilov pred odločitvijo informacije vse bolj pogosto zbirajo s pomočjo spletnih konfiguratorjev. Nakup novega avtomobila je lahko vesel dogodek, marsikomu pa lahko predstavlja…

Kupci novih avtomobilov pred odločitvijo informacije vse bolj pogosto zbirajo s pomočjo spletnih konfiguratorjev.

Nakup novega avtomobila je lahko vesel dogodek, marsikomu pa lahko predstavlja tudi nočno moro. V poplavi številnih avtomobilskih znamk in modelov ter nepregledni množici različic si je pač težko izbrati prav takšen štirikolesnik, ki bi nam najbolj ustrezal. To velja še toliko bolj, ker je neizprosna tudi cenovna vojna in ker je dobro vedeti, ali nam na sosednjem vogalu ulice ne ponujajo več kot v prvem avtomobilskem salonu, ki smo ga obiskali.

Večina se pred nakupom seveda sprehodi po spletnih straneh prodajalcev oziroma uvoznikov avtomobilov, kajti čas je predragocen, da bi ga zapravljali s sprehodi od enega do drugega avtomobilskega salona. Tudi spletne strani slovenskih uvoznikov avtomobilov postajajo najpomembnejši in tudi najhitrejši vir informacij pred nakupom. Samo z nekaj kliki imamo namreč na računalniškem zaslonu podrobne informacije o modelih, cenah, pogojih in možnostih financiranja. Hkrati si lahko poiščemo najbližjega prodajalca, kjer si lahko avtomobil ogledamo in se dogovorimo o podrobnostih nakupa.

Tako imenovani spletni konfiguratorji omogočajo, da si izbrani avtomobil odenemo v eno od ponujenih barv, ga zavrtimo in si ga ogledamo z vseh strani, izberemo sedežno oblazinjenje in stilske dodatke, si naložimo dodatno opremo, in če je spletna stran dobro podprta, si sproti izračunavamo, koliko nas bodo stale naše želje in sanje. Nekateri uvozniki gredo še dlje in skušajo obiskovalcu spletne strani pričarati občutke sedenja za volanom in ga s takšno virtualno vožnjo seveda privabiti v salon.

Nerodno je, če na spletnih straneh ni ponudbe aktualnih modelov, če navedene cene ne ustrezajo dejanskim, če ni dovolj tehničnih in drugih podatkov, če ponujajo tisto, česar ni več, in podobno. Gledano na splošno so se slovenski uvozniki glede tega v zadnjih letih precej popravili in le težko bi še našli kakšno znamko, ki nima urejenih spletnih strani, saj so te postale prvi obraz podjetja. Poleg tega se vse več avtomobilskih oglasov iz časopisov in revij seli na splet, kar še posebej velja za rabljene avtomobile.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,558
26.09.2021. ob 09:23
285,003
22.10.2021. ob 08:54
110,295
22.10.2021. ob 07:17
Preberi več

New Report

Close