Knjige za tri evre gredo za med, a Slovenci smo še vedno slabi kupci knjig

Uredništvo, 04. avgust 2010.
Ostalo

Ko gre za kupovanje knjig, je Slovenija na evropskem dnu V svetovni prestolnici knjige Ljubljani se že kažejo prvi knjižni uspehi – to je kar…

Ko gre za kupovanje knjig, je Slovenija na evropskem dnu

V svetovni prestolnici knjige Ljubljani se že kažejo prvi knjižni uspehi – to je kar osemkrat višja naklada kot navadno. Pa bo akcija, s katero želijo spodbuditi kupovanje knjig, dovolj za spremembe na našem knjižnem trgu? Pri kupovanju knjig smo namreč na evropskem dnu.

V akciji Knjige za vsakogar je do zdaj izšlo 16 od skupno 21 del, ki stanejo le tri evre; večino naslovov so do zdaj prodali v nekaj tisoč izvodih. V naši največji knjigarni, v ljubljanskem Konzorciju, Pahorja, Makarovičeve in Žižka ne najdete več, je v prispevku v Dnevniku poročala Špela Kožar.

Težava: subvencioniranje

Vendar založnik o ponatisu ne razmišlja. “Po tej ceni in po teh avtorskih honorarjih, ki bi jih bilo potrebno plačati, je to nemogoče narediti,” pravi direktor Mladinske knjige Miha Kovač.

Težava je v subvencioniranju; akcijo so namreč podprli občina in javna agencija za knjigo ter kulturno ministrstvo, zato brez nadaljnje podpore ne gre. Občina jo je v sredo obljubila. “Jaz upam, da seveda bodo poslušali želje kupcev in jim te knjige naredili dostopne še naprej,” pravi Uroš Grilc, načelnik Oddelka za kulturo na MOL-u.

Vir: rtvslo.si

Vsi ljubitelji dobre knjige vabljeni na forum: Knjižni molji na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,588
27.11.2021. ob 07:45
285,192
06.10.2021. ob 09:47
110,324
27.11.2021. ob 10:37
Preberi več

New Report

Close