Vedno več žensk se zavestno odloča za življenje brez otrok

Uredništvo, 03. avgust 2010.
Ostalo

London – Vedno več žensk v modernem svetu se zavestno odloči, da ne bodo imele otrok. Zakaj se torej prijatelji, družina, sodelavci ali pa celo…

London – Vedno več žensk v modernem svetu se zavestno odloči, da ne bodo imele otrok. Zakaj se torej prijatelji, družina, sodelavci ali pa celo popolni tujci čutijo dolžni dvomiti o njihovih odločitvah?

Ženske so prišle daleč, ni kaj. Šele pred nekaj desetletji je bilo splošno sprejeto mnenje, da se mora ženska kmalu po zaključku najstniških let poročiti, kmalu zatem pa naj bi na vrata potrkala štorklja s posebno dostavo. Danes imajo ženske na voljo več možnosti za odločitev, tako glede poroke kot tudi glede materinstva: imeti otroka brez moža, imeti otroka in se vrniti v službo, imeti otroka in ostati doma, se odločiti za umetno oploditev in imeti otroka (ali pa ne, če ta ni uspešna).

Obsojanje tistih, ki se odločijo za življenje brez otroka

Kaj pa možnost, da ženska sploh ne postane mati? Študije, narejene v Veliki Britaniji, Evropi in ZDA kažejo, da je ta odločitev med mladimi ženskami vedno bolj priljubljena. Nekoč je to veljalo za nekaj norega in nenaravnega, še celo danes na ženske brez otrok nekateri gledajo z dvignjeno obrvjo – ženske, ki nimajo želje po nadaljevanju človeške vrste pravijo, da se mnogokrat soočajo z nenavadnimi vprašanji, neodobravanjem in obsojanjem drugih.

„Sodelavka je bila pred kratkim šokirana, ko sem dejala, da si ne želim otrok. Rekla mi je, da sem ženska in sem se rodila z maternico, da mi jo je dal Bog, zato bi se morala razmnoževati,“ je dejala 25-letna Jenny Woolfson. „Če nekomu zaupaš, da nočeš imeti otroka, je to podoben šok zanje, kot bi jim zaupal, da si istospolno usmerjen. Morda je to sicer malo ostro rečeno, a to je način življenja, ki ga ljudje ne pričakujejo od nekoga,“ je dodala 31-letna Rhona Sweeting.

Vir: dnevnik.si

Vas zanima, kaj menijo ženske o moških in kaj moški o ženskah? Več na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,220
06.10.2021. ob 09:47
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close