V Italiji črne skrinjice za avtomobile

Uredništvo, 29. julij 2010.

Z višjimi kaznimi naj bi italijanske oblasti financirale izboljšanje varnosti Rim – Italija zaostruje boj proti alkoholu in mamilom za volanom. Zgornji dom parlamenta v…

Z višjimi kaznimi naj bi italijanske oblasti financirale izboljšanje varnosti

Rim – Italija zaostruje boj proti alkoholu in mamilom za volanom. Zgornji dom parlamenta v Rimu je včeraj sprejel vrsto sprememb v prometni zakonodaji s ciljem izboljšanja varnosti na cesti. Novi predpisi bodo začeli veljati že 1. avgusta.

Poklicni vozniki in posamezniki, ki imajo vozniško dovoljenje manj kot tri leta, bodo lahko poslej vozili le popolnoma trezni. Poklicni vozniki bodo morali poleg tega ob obnovitvi vozniškega dovoljenja opraviti tudi test glede vsebnosti mamil.

V vseh lokalih v Italiji poslej po 3. uri ne bodo več smeli prodajati alkohola. Na počivališčih na avtocestah po 22. uri ne bo več mogoče kupiti žganih pijač, po 2. uri zjutraj pa bo prepovedana tudi prodaja vina in piva. Lastnikom lokalov na avtocestnih počivališčih, ki te prepovedi ne bodo spoštovali, grozi denarna kazen v višini do 10.000 evrov.

Vozniki, ki bodo v letu dni pridelali 15 kazenskih točk, ker bodo trikrat zagrešili enak prometni prekršek, bodo morali znova opravljati vozniški izpit. Novi predpisi prinašajo tudi dvig kazni za voznike, ki bodo za volanom telefonirali ali ne bodo upoštevali prehodov za pešce.

Vir: dnevnik.si

Se vam zdi, da nimate besede pri prometni varnosti? Zapišite svoje predloge na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
29.07.2021. ob 05:10
110,197
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close