Privoščimo si zelenjavni dan

Uredništvo, 29. julij 2010.
Ostalo

V poletnem času lahko organizem vsaj dvakrat na teden razbremenimo in namesto živalskih beljakovin (z mesom na čelu) uživamo raje rastlinske. Da je vegetarijanska prehrana…

V poletnem času lahko organizem vsaj dvakrat na teden razbremenimo in namesto živalskih beljakovin (z mesom na čelu) uživamo raje rastlinske.

Da je vegetarijanska prehrana prav tako ali pa še bolj okusna, pričajo številne slastne jedi rastlinskega izvora. Mednje sodijo tudi vegetarijanske polpete. Po vzoru klasičnega si lahko pripravite vegetarijanski hamburger.

Vzemite hlebček iz polnozrnate moke z rastlinsko maščobo (bogastvo balastnih in varovalnih snovi ter vitaminov B1, B2 in B6, koristnih za srce, kožo in živčevje), posut s sončničnimi peškami (energija rastlinskih vlaken, obilica beljakovin – 22/100 gramov semen, vitamini skupine B, A in E, železo in nenasičene rastlinske maščobe, ki znižujejo nevarni holesterol). Namesto mesne polpete uporabite rastlinski ocvrtek iz krompirjeve mase z dodatkom korenja, graha, paprike, kolerabice, bučk, čebule, česna in jajca ter začimb, kot so peteršilj, drobnjak, zelena, curry, krebuljica, origano ipd. Polpeta je bogata z rastlinskimi beljakovinami, ogljikovimi hidrati, vitamini, minerali in vlakninami.

Vir: dnevnik.si

Preberite recepte, predloge in namige za pripravo zdravih kulinaričnih dobrot na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
26.09.2021. ob 09:23
285,227
05.12.2021. ob 15:25
110,335
05.12.2021. ob 10:09
Preberi več

New Report

Close