Marušič v Murski Soboti podpisal pogodbo o nakupu magnetne resonance

Uredništvo, 29. julij 2010.

Murska Sobota – Minister za zdravje Dorjan Marušič je v okviru obiskov po slovenskih bolnišnicah danes obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota in tamkajšnji zdravstveni dom….

Murska Sobota – Minister za zdravje Dorjan Marušič je v okviru obiskov po slovenskih bolnišnicah danes obiskal Splošno bolnišnico Murska Sobota in tamkajšnji zdravstveni dom. Ob tej priložnosti je z direktorjem bolnišnice Bojanom Korošcem podpisal pogodbo o nakupu magnetne resonance, ki ga bo sofinanciralo ministrstvo za zdravje.

Vrednost investicije ocenjujejo na 1,2 milijona evrov, pri čemer bo ministrstvo prispevalo 300.000 evrov, preostali del pa naj bi se financiral s krediti in donacijami. Po besedah Korošca so z dobrodelno akcijo doslej zbrali okoli 35.000 evrov. Program bodo začeli izvajati predvidoma oktobra.

Marušič osebno sicer ni naklonjen zbiranju sredstev za zdravstvo s pomočjo donacij, saj je mnenja, da je treba postaviti jasne usmeritve razvoja zdravstvenega sistema in takšne nakupe izvajati sistematično. Dodal je, da so se takšni nakupi že nekajkrat izkazali kot negospodarni, vsekakor pa murskosoboška bolnišnica magnetno resonanco nujno potrebuje, saj “si težko predstavljam regionalno bolnišnico brez takšnih aparatur”.

Minister je pred Mursko Soboto v torek obiskal že bolnišnice v Slovenj Gradcu, Vojniku in na Ptuju, njegovi obiski pa so namenjeni neposredni izmenjavi mnenj z vodstvi zavodov, zdravniki in drugim zdravniškim osebjem. “Želim slišati, kako zaznavajo krizo, ki se čuti tudi na področju zdravstva,” je danes pojasnil.

Več informacij preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,554
05.08.2021. ob 04:17
110,205
05.08.2021. ob 01:11
Preberi več

New Report

Close