Franc Planinšek o mladosti

Uredništvo, 29. julij 2010.
Ostalo

Franc Planinšek je prav gotovo med najbolj znanimi slovenskimi lepotnimi kirurgi, pri tem prav nič ne skriva, da je hkrati tudi uporabnik te vedno bolj…

Franc Planinšek je prav gotovo med najbolj znanimi slovenskimi lepotnimi kirurgi, pri tem prav nič ne skriva, da je hkrati tudi uporabnik te vedno bolj popularne veje medicine. Specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije je zaposlen v Kliničnem centru, kjer, kot sam pravi, opravlja humanitarno delo za svojo dušo, v kirurškem sanatoriju Rožna dolina pa se posveča estetskim posegom. Z estetom v vseh pogledih, tako v službenem kot osebnem, smo se pogovarjali o trendih in vedno znova revolucionarnih odkritjih pri iskanju večne mladosti.

Vsi bi radi ostali čim dlje mladi, a kako se znajti med številnimi pomlajevalnimi postopki, ki so na voljo?

Res je, tehnik in postopkov, ki skušajo pričarati mladostni videz, je ogromno, vendar vsi niso primerni za vsakogar, še posebno ne v vsakem starostnem obdobju. Da bi dojeli skrivnost človekovega staranja in bili vešči pomlajevanja, je potrebno mnogo več kot zgolj poznavanje enega ali nekaj postopkov. Posegi na obrazu ali telesu ne smejo puščati izumetničenega videza.

V Sloveniji ne poznamo primerov, ko bi nevešči kirurgi koga iznakazili.

Slovenija je bila doslej gotovo ena bolj varnih dežel. S krizo pa je tudi zapletov, s katerimi se srečujemo, čedalje več. Ljudje se pogosto zavoljo ugodne cene pustijo operirati v močno nestandardnih razmerah in pri izvajalcih brez ustreznih znanj. Položaj postaja tudi pri nas vedno bolj podoben tistemu v drugih evropskih državah. Estetska kirurgija je vse donosnejši gospodarski dejavnik in pred hrepenenjem po »imeti« niso imuni niti zdravniki. Tudi pri nas je torej čedalje več estetskih kirurgov, ki po osnovni izobrazbi to niso!

Vir: Jana.si

Vas zanimajo kakšne so možnosti določenih lepotnih posegov in korektur? Posvetujte se na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,026
26.10.2021. ob 01:59
110,298
25.10.2021. ob 21:19
Preberi več

New Report

Close