Bi zdržali brez mesa vsaj en dan v tednu?

Uredništvo, 27. julij 2010.
Ostalo

Kako bi se odzvali na poziv, da vsaj en dan v tednu ne bi jedli mesa in drugih izdelkov živalskega izvora? V Zagrebu že imajo…

Kako bi se odzvali na poziv, da vsaj en dan v tednu ne bi jedli mesa in drugih izdelkov živalskega izvora? V Zagrebu že imajo “mesa prost dan” – ponedeljek.

Prebivalce Zagreba od letošnjega svetovnega dneva varstva okolja, 5. junija, z akcijo Zeleni ponedeljek spodbujajo, da bi vsaj ob ponedeljkih uživali zgolj hrano, ki ni živalskega izvora. Z akcijo naj bi pozitivno vplivali tako na zdravje ljudi kot na podnebne spremembe, h katerim veliko prispeva množična živinoreja. ZN so namreč v začetku junija objavili, da se s proizvodnjo hrane ustvari kar 19 odstotkov vseh izpustov toplogrednih plinov, kar je več, kot jih ustvari promet.

Navade se spreminja v ponedeljek

Ponedeljek so izbrali, ker ljudje ravno prvi delovni dan v tednu začenjajo svoje delovne obveznosti in načrtujejo prihodnje dneve. Raziskave so pokazale, da ljudje lažje spremenijo svoje navade, če z njimi začnejo ob ponedeljkih, so pojasnili v društvu Prijatelji živali.

Vir: rtvslo.si

Različni recepti, namigi in nasveti za zdravo življenje se nahajajo na spletnem naslovu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,494
26.09.2021. ob 09:23
284,985
18.10.2021. ob 23:01
110,291
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close