Slovenija vse manj socialna država

Uredništvo, 27. julij 2010.
Ostalo

Nekateri otroci zaradi ekonomskih težav nimajo dostopa do zdravstvenih storitev Ljubljana – Ali je Slovenija še socialna država, se je ob včerajšnji predstavitvi letnega poročila…

Nekateri otroci zaradi ekonomskih težav nimajo dostopa do zdravstvenih storitev

Ljubljana – Ali je Slovenija še socialna država, se je ob včerajšnji predstavitvi letnega poročila vprašala varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Odgovorila si je s podatkom, izpostavljenim iz obsežnega, 385-stranskega dokumenta, da se je v zadnjem letu povečalo število zadev, ki jih obravnavajo delovna in socialna sodišča. “Pričakujemo, da se bo ta trend še nadaljeval,” ni bila optimistična.

Kot posebno grozečo je Čebašek-Travnikova izpostavila nedavno ugotovitev njenega urada, da v Sloveniji živijo nekateri otroci, ki zaradi neurejenega zavarovanja njihovih staršev, ki kot samozaposleni ne plačujejo prispevkov, tudi sami nimajo dostopa do zdravstvenih storitev, saj so zavarovani po starših. “Opozorili smo (pristojno) ministrstvo, ki se je čudilo, kako je to sploh mogoče, in je obljubilo, da bo spremenilo zakon,” je povedal namestnik varuhinje Tone Dolčič.

Vir: dnevnik.si

 

Ste se tudi sami morda znašli v težki situaciji in potrebujete pomoč, spodbudno misel? Obiščite forum >>>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,026
26.10.2021. ob 01:59
110,298
25.10.2021. ob 21:19
Preberi več

New Report

Close