Za kosilo kdaj raje pojejte ribo

Uredništvo, 23. julij 2010.
Ostalo

Uživanje mesa povezano s pridobivanjem kilogramov London – Zmanjšanje količine mesa na vašem jedilniku je lahko ključ do ohranjanja zdrave telesne teže, pravijo raziskovalci. V…

Uživanje mesa povezano s pridobivanjem kilogramov

London – Zmanjšanje količine mesa na vašem jedilniku je lahko ključ do ohranjanja zdrave telesne teže, pravijo raziskovalci. V evropski raziskavi, v kateri je sodelovalo 400 tisoč odraslih oseb, so raziskovalci ugotovili, da je uživanje mesa povezano s pridobivanjem kilogramov. Pri tem tudi zaužite kalorije niso pomembne.

Ugotovili so tudi, da proteinske diete dolgoročno niso učinkovite. Ugotavljali so tudi povezavo med prehrano in možnostmi za rakava obolenja. Udeležence raziskave iz desetih evropskih držav so stehtali in izmerili ter isto ponovili čez pet let. Izpolnili pa so tudi podroben vprašalnik.

Raziskovalci so ugotovili, da je uživanje mesa povezano s težo tako pri moških kot pri ženskah. Podrobnejše analize pa so pokazale, da je povezava pomembna tudi ob upoštevanju različnega vnosa kalorij, telesnih dejavnosti in drugih dejavnikov, ki bi lahko pri udeležencih vplivali na rezultate. Tako so raziskovalci ugotovili, da so se ljudje, ki so vase vnesli enako količino kalorij, med temi pa je bilo 250 gramov mesa, v petih letih zredili za dva kilograma.

Vir: dnevnik.si

 

Se soočate s prenizko ali prekomerno težo? Potrebujete mnenje strokovnjaka? Posvetujte se na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,026
26.10.2021. ob 01:59
110,298
25.10.2021. ob 21:19
Preberi več

New Report

Close