ZPS pozdravlja odločitev Elektro Gorenjska

Uredništvo, 23. julij 2010.

Ljubljana – V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) pozdravljamo odločitev Elektra Gorenjska, ki naj bi se po poročanju medijev zavezal, da bo svojim odjemalcem vrnil razliko…

Ljubljana – V Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) pozdravljamo odločitev Elektra Gorenjska, ki naj bi se po poročanju medijev zavezal, da bo svojim odjemalcem vrnil razliko v preplačani ceni električne energije. Verjamemo, da se bodo tudi drugi elektrodistributerji odločili za podoben korak in s tem dokazali, da je mogoče nastalo situacijo razrešiti v korist vseh slovenskih potrošnikov in ne le podpisnikov sporazuma z Društvom za vračilo preveč plačane električne energije – po mirni poti ter brez dragih in dolgotrajnih sodnih postopkov. Vsekakor pa bo potrebno še določiti način vračila in višino sredstev, ki pripada posameznemu odjemalcu.

ZPS je že od začetka nastalega spora večkrat pozvala elektrodistributerje, naj gospodinjskim odjemalcem vrnejo razliko, ki je nastala pri usklajenem dvigu cen električne energije. Med drugim smo k konstruktivnemu reševanju nastale situacije pozvali tudi nadzorne organe podjetij. V ZPS se bomo tudi v prihodnje prizadevali za rešitev spora po izvensodni poti in z vključitvijo vseh potrošnikov.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,425
29.07.2021. ob 13:47
284,503
12.07.2021. ob 21:25
110,198
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close