Sredozemsko prehranjevanje

Uredništvo, 08. julij 2010.
Ostalo

Za zdravo srce Se vam zdi, da je vaša prehrana dolgočasna? Morda je čas za prehranjevalne počitnice. To seveda ne pomeni basanja z mastnimi picami…

Za zdravo srce

Se vam zdi, da je vaša prehrana dolgočasna? Morda je čas za prehranjevalne počitnice. To seveda ne pomeni basanja z mastnimi picami in hamburgerji. Vabimo vas na prehranjevalno najbolj zdrav del sveta: Sredozemlje.

Sredozemsko prehranjevanje in zdravje

Junija 1998 so v medicinski publikaciji z naslovom Arhivi interne medicine objavili študijo, ki ugotavlja povezavo med sredozemskim prehranjevanjem in preprečevanjem raka. Letos so francoske študije o srčnih boleznih in prehrani potrdile, da sredozemska prehrana preprečuje vnovičen srčni napad pri ljudeh, ki so enega že doživeli.

Kaj vsebuje sredozemska prehrana?

Jesti po sredozemsko pomeni uživati več sveže ter manj pripravljene in konzervirane hrane. Poudarek je tudi na žitaricah in stročnicah, ribah, siru in jogurtu. Piramida tovrstnega prehranjevanja namenja najmanjši poudarek mesu (čeprav se na jedilniku najdeta tudi piščanec in rdeče meso) in drugim mlečnim izdelkom. Obvezen dodatek h glavnemu obroku je kozarec rdečega vina.

Vir: Viva.si

Imate kuharske izkušnje? Potrebujete nasvet? Obiščite forum in izvedeli boste več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,032
06.10.2021. ob 09:47
110,298
26.10.2021. ob 10:10
Preberi več

New Report

Close