Stikalo za seks je v glavi

Uredništvo, 07. julij 2010.
Ostalo

Moški so danes pod stresom bolj kot kadar koli, njihove težave so večje, kot so bile v preteklosti. Skrbi jih lastna identiteta, pri delu in…

Moški so danes pod stresom bolj kot kadar koli, njihove težave so večje, kot so bile v preteklosti. Skrbi jih lastna identiteta, pri delu in pri ženskah je konkurenca velika, teži jih strah pred odpovedjo v postelji in, jasno, tudi v službi. Težave z erekcijo so po mnenju strokovnjakov prvi znak popolne preobremenjenosti.

Antena srca

Študija, ki so jo dunajski kardiologi naredili na 2500 moških, je pokazala na tesno povezavo med penisom in možgani ter tudi aterosklerozo krvnih žil. Penis so imenovali za anteno srca, težave z erekcijo pa prvi znak nevarnosti srčnega infarkta.

Okoli milijon moških ima samo v Avstriji težave z erekcijo, kar na srečo ni več tabu tema, je pa mnogokrat minimalizirana in podcenjevana. Blagoslovljene tabletke samo zamegljujejo stanje in onemogočajo jasno sliko težav. Seveda si lahko vsak oslabljeni ljubimec tu in tam privošči ljubezenski doping, vendar nikoli brez predhodnega zdravniškega pregleda, s katerim izločijo druge težave za pomanjkanje erekcije. Urologi pa svarijo, da ima vsak moški z erektilno disfunkcijo za 65 odstotkov povišano tveganje, da bo v naslednjih desetih letih doživel infarkt, za možgansko kap pa je tveganje povišano za 43 odstotkov.

Tudi če ima moški težave z erekcijo zaradi psihičnih problemov, jih mora vzeti resno, saj opozarjajo na stanje njegove duševnosti.

Kaj pravi moškost?

Čeprav moški danes namenijo več denarja za modo, kozmetiko in lepotne operacije ter ne nazadnje domača zdravila, so zelo lomljivi in nežni. Poročilo iz leta 2007 pravi, da so ženske sicer pogosteje bolne, moški pa so dlje in težje, ker gredo prepozno k pravemu zdravniku.

Čeprav so naši moški preobremenjeni, je njihova vloga moža in ljubimca vprašljiva. Dve odločilni zgodovinski spremembi zaznamujeta današnji čas: kontracepcijska tabletka in osamosvajanje žensk. Prehitra ejakulacija (izliv semena), pomanjkanje erekcije, velikost penisa so moške težave, ki so javne. O njih se govori, piše, se jih kritično ocenjuje in jemlje v glavnem resno. Ženske lahko suvereno razvijajo svojo seksualnost, primerjajo, ocenjujejo in povedo, kaj si želijo v spolnih odnosih. Medtem ko se odstotek žensk, ki dosegajo orgazem, od leta 1970 vztrajno viša, se viša tudi odstotek moških, ki imajo težave v postelji. Kar tretjina se jih boji, da ne morejo zadovoljiti moderne partnerice.

Vir: priloga Ona

Težave imenovane erektilna disfunkcija povzročajo nemalo težav in ne minejo same od sebe. Posvetujte se na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
04.12.2021. ob 20:50
285,226
04.12.2021. ob 21:00
110,335
04.12.2021. ob 20:43
Preberi več

New Report

Close