Zdravstvena tveganja na potovanjih

Uredništvo, 07. julij 2010.

Super nasveti za potovanja! S kakšnimi težavami se srečujemo med bivanjem v tujini? S čim naj se opremijo potniki, preden zapustijo domači kraj? Kako potovati…

Super nasveti za potovanja!

S kakšnimi težavami se srečujemo med bivanjem v tujini? S čim naj se opremijo potniki, preden zapustijo domači kraj? Kako potovati in kako spoznati bolezni, ki so zakoreninjene v posameznih oddaljenih krajih?

Zakaj sploh potujemo?

V človeški naravi je “kodirana” želja po potovanjih ter spoznavanju novih krajev, ljudi, kulturnih znamenitosti, drugačnih podnebij. Uresničitev te želje je vse bolj realna, saj turistične agencije ponujajo dobro organizirana potovanja. K odločitvi za pot prispevajo tudi številni spletni brskalniki, ki omogočajo rezerviranje letalskih vozovnic in hotelske namestitve.

Hitro obvladovanje večjih razdalj z uporabo sodobnih prevoznih sredstev, predvsem letal, je sestavni del vsakdana, čeprav pri potovanjih največkrat uporabljamo različna prevozna sredstva. Izkušnje nas učijo, da se kljub vsem tveganjem, ki smo jim izpostavljeni, največkrat vrnemo domov zdravi, spočiti in polni novih načrtov.
Največji del potnikov potuje kot turistov; manj ljudi gre za poslovna potovanja, obisk družine v tujini, izobraževanje ali romanje.

Potujejo ljudje vseh starosti.

V Evropi je med odraslimi potniki več kot 8 odstotkov potnikov, starejših od 60 let. Prav starostniki, otroci in nosečnice si zaslužijo dodatno pozornost, ko gre za zdravstvena tveganja.

Vir: Viva.si

Obiščite spletni forum: Praktični nasveti za popotnike in preberite različne izkušnje ter nasvete na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,431
04.08.2021. ob 10:14
284,552
31.07.2021. ob 17:39
110,204
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close