Nega suhe kože in suhih las poleti

Uredništvo, 06. julij 2010.
Ostalo

Pretirano izpostavljanje soncu lahko škoduje koži in lasem Poleti se vsi radi predajamo sončnim žarkom, vendar pretirano izpostavljanje soncu lahko škoduje koži in lasem. Koža…

Pretirano izpostavljanje soncu lahko škoduje koži in lasem

Poleti se vsi radi predajamo sončnim žarkom, vendar pretirano izpostavljanje soncu lahko škoduje koži in lasem. Koža se izsuši in izgubi svojo zaščitno vlažilno vlogo, zato je dovzetnejša za poškodbe in druge negativne vplive, lasje pa otrdijo in izgubijo sijaj. Zavrtite čas nazaj, povrnite koži vlažnost, lasem pa prožnost in lesk.

Uporabljajte izdelke, ki bodo vašo kožo zaščitili. Da spet vzpostavimo naravni zaščitni plašč kože in ga okrepimo, lahko uporabimo izdelke za suho kožo, ki vsebujejo naslednje sestavine: lipide (maščobne nenasičene kisline, voski …), naravna olja (avokadovo, mandljevo, jojobino, koruzno, oljčno …), fosfolipide, sfingolipide, ceramide, glicerol, sečnina, hialuronska kislina, alfa hidroksi kisline ter vitamin E in K. Poleti naj k vsakodnevni negi, kjerkoli že ste, spada tudi nanos zaščitne kreme za sončenje. Nanesite jo na obraz, dekolte in druge dele telesa, ki bodo izpostavljeni sončnim žarkom.

Bodite nežni

Uporabljajte čimbolj nežne izdelke, kar najbolj velja za obraz, ki je še posebno nežen del telesa. Za kožo na obrazu, ki se hitreje masti in je zato tudi precej občutljiva, je primernejša uporaba vlažilnih losjonov ali tekočih vlažilcev. Za suho kožo so primernejši vlažilci v obliki krem, ki so navadno bolj hranljivi. Tudi ustnice vam bodo hvaležne za vlažilni balzam z zaščitnim faktorjem.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,221
30.11.2021. ob 13:32
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close