Ločitev je nalezljiva

Uredništvo, 05. julij 2010.
Ostalo

Če se loči vaš prijatelj, se tveganje za ločitev pri vas poveča za 75 odstotk Providence – Če zakon vašega najboljšega prijatelja razpada, potem pazite,…

Če se loči vaš prijatelj, se tveganje za ločitev pri vas poveča za 75 odstotk

Providence – Če zakon vašega najboljšega prijatelja razpada, potem pazite, saj obstajajo velike možnosti, da se tudi vaš približuje prepadu. Raziskovalci so namreč ugotovili, da se ločitev med družinskimi člani, na delovnem mestu in pa med prijatelji širi tako hitro kot gripa.

„Domino učinek“ pomeni, da če se vaš prijatelj ali pa sodelavec ločuje, se tudi možnosti vaše ločitve povečajo za neverjetnih 75 odstotkov. Za tretjino pa se povečajo možnosti za ločitev tudi, če se s partnerjem razide prijatelj vašega prijatelja, trdijo strokovnjaki.

Raziskovalci ta učinek opisujejo kot „ločitveni klobčič“in so prepričani, da ločitve in razhodi parov znotraj skupine prijateljev te prisilijo, da se še sami začenjajo spraševati o lastnih zvezah in jih preučevati. Dodajajo še, da lahko ločitev prijatelja zmanjša tudi družbeno stigmo razhajanja, tudi ko so v ločitve vpleteni otroci.

Vir: dnevnik.si

Ločitev je predvsem čustven proces, ki se ne zgodi od danes na jutri. Preberite zgodbe ostalih ali zapišite svojo na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
04.12.2021. ob 20:50
285,226
06.10.2021. ob 09:47
110,335
04.12.2021. ob 20:43
Preberi več

New Report

Close