Nekrepovi nameravajo ovaditi Živčec-Kalanovo

Uredništvo, 01. julij 2010.
Ostalo

Državljani potrebujemo pošteno in neodvisno presojo zdravniških napak Na skupščini, kjer je Živčec-Kalanova dobila zaupnico, znova mimo kritičnega pisma varuhinje človekovih pravic Ljubljana – Nekrepovi…

Državljani potrebujemo pošteno in neodvisno presojo zdravniških napak

Na skupščini, kjer je Živčec-Kalanova dobila zaupnico, znova mimo kritičnega pisma varuhinje človekovih pravic

Ljubljana – Nekrepovi so napovedali, da bodo vložili kazensko ovadbo zoper predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan. »Zdravniki imajo seveda lahko zbornico, kot si jo želijo in zanjo glasujejo. Državljani pa potrebujemo pošteno in neodvisno presojo zdravniških napak. Brez korupcije, zlorab javnih pooblastil…« so poudarili v odzivu na izredno skupščino zdravniške zbornice, na kateri so člani izglasovali zaupnico Živčec-Kalanovi.

V zbornici napovedi Nekrepovih včeraj niso komentirali s pojasnilom, da o ovadbi in njeni vsebini niso obveščeni. »Predsednica je vseskozi delovala v skladu z veljavnimi akti zbornice in v okviru teh pristojnosti ter po doslej ustaljenih postopkih,« so poudarili. Spoštovala bo tudi zahtevo upravnih inšpektorjev po pravilni in zakoniti odločitvi v primeru Nekrep, so zatrdili.

Inšpektorji za javno upravo so ugotovili, da postopki Zdravniške zbornice Slovenije za odvzem zdravniških licenc niso ustrezni, zbornici pa so naložili tudi, naj o vlogi odvetnika Nekrepovih Andreja Pitaka iz leta 2008 glede suma kršenja medicinskega kodeksa (ta se nanaša na zdravnike, ki so obravnavali pokojnega Bora Nekrepa) odloča pravilno in zakonito.

Vir: dnevnik.si

Virtualni prostor za pogovor o zdravstvu v Sloveniji je dostopen na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,026
25.10.2021. ob 23:17
110,298
25.10.2021. ob 21:19
Preberi več

New Report

Close