Vodstvo UKC Ljubljana zavrnilo očitke o šikaniranju

Uredništvo, 30. junij 2010.

Za 24-urno organizacijo dela moramo vedeti, koliko kadra imamo na razpolago Ljubljana – Vodstvo UKC Ljubljana je zavrnilo očitke sindikalista Božidarja Visočnika o šikaniranju zdravnikov….

Za 24-urno organizacijo dela moramo vedeti, koliko kadra imamo na razpolago

Ljubljana – Vodstvo UKC Ljubljana je zavrnilo očitke sindikalista Božidarja Visočnika o šikaniranju zdravnikov. Kot pojasnjujejo, so dolžni organizirati 24-urno neprekinjeno zdravstveno varstvo za bolnike, zato morajo vedeti, koliko kadra imajo na razpolago za takšno organizacijo dela, so zapisali v sporočilu za javnost.

Visočnik je danes na jutranjem zboru zdravnikov v UKC Ljubljana namreč dejal, da je vodstvo UKC Ljubljana “takoj, ko je glavni odbor Fidesa sprejel sklep o zbiranju preklicev soglasij za delo preko polnega delovnega časa, vodstvo vodjem oddelkov naročilo, da jih morajo dnevno obveščati o številu in tudi poimensko o zdravnikih, ki so podpisali izjave. Zagrozili so tudi, da tisti, ki bi preklicali soglasja, ne bodo dobili dovoljenja za delo pri drugih delodajalcih”. Ob tem je dodal, da niso vedeli, da je Fides že na glavnem odboru sprejel priporočilo vsem članom, naj v času preklica soglasij delajo izključno v matičnih ustanovah.

“Če zaposleni s soglasjem vodstva izven rednega delovnega časa delajo pri drugih delodajalcih, je drugačno razporejanje dela, ki omogoča 24-urno neprekinjeno zdravstveno varstvo, onemogočeno. Samo iz tega razloga je strokovna direktorica obvestila predstojnike, da istočasno ne bo mogoče uskladiti preklica soglasja za delo izven rednega delovnega časa pri matičnem delodajalcu in soglasja za delo pri drugem delodajalcu in jih tudi prosila, naj sporočajo, koliko zdravnikov je umaknilo soglasje za delo izven rednega delovnega časa,” pojasnjujejo v vodstvu zavoda.

Poudarjajo še, da so predstojniki dolžni organizirati delo v okviru svoje organizacijske enote in morajo zato vedeti, koliko kadra imajo na razpolago.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,426
29.07.2021. ob 13:47
284,507
12.07.2021. ob 21:25
110,199
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close