Prva moška kontracepcijska tabletka

Uredništvo, 28. junij 2010.

Tel Aviv – Moško kontracepcijsko tabletko bi bilo potrebno zaužiti le enkrat na tri mesece, znanstveniki, ki so jo razvili, pa upajo, da jo bodo…

Tel Aviv – Moško kontracepcijsko tabletko bi bilo potrebno zaužiti le enkrat na tri mesece, znanstveniki, ki so jo razvili, pa upajo, da jo bodo lahko na trgu ponudili že v naslednjih treh letih. Za razliko od ostalih podobnih tabletk pa ta ne vpliva na plodnost s pomočjo kombinacije moških in ženskih hormonov, pač pa iz semena odstrani protein, ki je nujno potreben za oploditev jajčeca, piše spletni portal Telegraph.co.uk.

Njeni ustvarjalci tako menijo, da so iznašli kontracepcijsko sredstvo, ki je 100-odstotno zanesljivo. Za razliko od ženskih kontracepcijskih tabletk ta tabletka ne povzroča stranskih učinkov. Tako ne povzroča nihanj v razpoloženju, depresij ali zmanjšanja libida.

“Moški ne prenašajo dobro stranskih učinkov in verjetno bi mnoge odrinili od uporabe tabletke. Z našo tabletko tovrstnih težav ne bo,” je dejal profesor Haim Breitbart iz izraelske univerze, ki je pomagal razviti tabletko. “Ugotovili smo, da so miši pri terapijo z našo tabletko pri nižjih količinah ostale sterilne približno mesec dni, pri večjih količinah pa tudi do treh mesecev. Miši so se vedle normalno, normalno so se prehranjevale in imele spolne odnose. Vse, kar lahko rečemo je, da nismo opazili nikakršnih učinkov na obnašanje, njihovo spolno vedenja je bilo nespremenjeno, kar je za moškega zelo pomembno. Tabletko bom na ljudeh začeli preizkušati naslednje leto,” pravi Breitbart, ki meni, da bodo tabletko zlahka odobrili, saj ne vsebuje hormonov.

Vir: delo.si

Vas zanimajo novosti s področja kontracepcije? Posvetujte se na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,426
29.07.2021. ob 13:47
284,507
12.07.2021. ob 21:25
110,199
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close