Letno bi lahko preprečili 40.000 smrti

Uredništvo, 23. junij 2010.
Ostalo

Britanski državni inštitut za zdravje (Nice) je predstavil smernice, kako preprečiti veliko število smrti, ki so posledica prevelikega uživanja hitre hrane. Več kot 40.000 Britancev…

Britanski državni inštitut za zdravje (Nice) je predstavil smernice, kako preprečiti veliko število smrti, ki so posledica prevelikega uživanja hitre hrane. Več kot 40.000 Britancev letno umre samo zaradi načina prehranjevanja, ki vključuje preveč soli in maščob.

London – ”Potrebne so velike spremembe pri navadah prehranjevanja pri ljudeh,” je povedal predstavnik Nice. Povedal je še, da bi bilo potrebno živila, ki povečajo tveganje za bolezni srca in ožilja, potrebno odstranitit iz prodaje. Inštitut je tako na ministrstvo za zdravje naslovil predlog zakona, da bi nadzorovali tovarne in proizvodnje, kjer proizvajajo nezdravo prehrano.

”Navade prehranjevanja v Britaniji so vsako leto slabše, predvsem med otroci, kar je najbolj zastrašujoče,” je še povedal predstavnik Nice.

Inštitut je objavil publikacijo, v katerem opisuje možnosti za izboljšanje prehranjevalnih navad in s tem tudi zdravja. Hranila, ki vsebujejo malo soli in so nizko kalorična, bi morali prodajati po nižjih cenah, omejiti bi morali oglaševanje nezdrave hrane, restavracije s hitro hrano bi morali odstraniti iz bližine šol, država pa bi tudi morala s finančno pomočjo vzpodbujati kmete, ki proizvajajo bolj zdravo hrano.

Vir: delo.si

S preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja, dobrega počutja in osebnega telesnega zadovoljstva. Več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
26.09.2021. ob 09:23
285,227
05.12.2021. ob 15:00
110,335
05.12.2021. ob 10:09
Preberi več

New Report

Close