V Sloveniji na obisku makedonski minister za zdravje dr. Bujar Osmani

Uredništvo, 23. junij 2010.
Ostalo

Na tridnevnem obisku v Slovenji se mudi makedonski minister za zdravstvo dr. Bujar Osmani. Prvi dan obiska je makedonsko delegacijo na ministrstvu za zdravje gostil…

Na tridnevnem obisku v Slovenji se mudi makedonski minister za zdravstvo dr. Bujar Osmani. Prvi dan obiska je makedonsko delegacijo na ministrstvu za zdravje gostil minister Dorijan Marušič s sodelavci. Ministra sta si v pogovorih izmenjala poglede na zdravstvene sisteme in izkušnje obeh držav, makedonski delegaciji pa so predstavili zdravstveni sistem v Sloveniji v smislu organizacije in financiranja ter razvojne projekte, ki jih v Sloveniji načrtujemo, in sicer e-zdravje, evropske projekte in zakonodajne dokumente. “Izpostavili smo predvsem tiste točke, kjer je bila Slovenija zelo uspešna v pristopnem postopku pri približevanju EU in kasneje pri zagotavljanju vzdržnosti zdravstvenega sistema v smislu kakovosti in varnosti,” je po srečanju povedal minister Marušič. “Tema pogovorov so bili tudi strateški dokumenti, ki jih pripravlja naše ministrstvo, z makedonskimi gosti pa smo si izmenjali tudi stališča do odnosa med javnim in zasebnim ter kako to področje rešujejo v obeh državah”, je dodal minister Marušič.

Zadovoljen s pogovori in obiskom v Sloveniji je bil tudi makedonski minister za zdravstvo dr. Bujar Osmani, ki je poudaril, da je zdravje ena od redkih univerzalnih tem. Po njegovih besedah sta Slovenija in Makedonija tako geografsko kot demografsko podobni državi, zato so zanje pomembne izkušnje Slovenije, ki jih je pridobila v pristopnih postopkih za vstop v EU, in primeri dobrih praks, saj si tudi Makedonija želi vstopiti v EU.

23. junija 2010, se bo minister Osmani s sodelavci pridružil ministru Marušiču na posvetu  Zagotavljanje človeških virov v zdravstvu, ki bo potekal v hotelu Kokra – dvorana Elegans, na Brdu pri Kranju, s pričetkom ob 9. uri 

V okviru posveta se bo minister Osmani srečal tudi s predstavniki UKC Ljubljana pod vodstvom strokovne direktorice prof. dr. Brigite Drnovšek Olup (razširjeno vodstvo UKC Ljubljana) , zato napovedani ogled UKC Ljubljana odpade.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
04.12.2021. ob 21:24
285,226
06.10.2021. ob 09:47
110,335
04.12.2021. ob 20:43
Preberi več

New Report

Close