www.sportaj.net za lažjo in pravilno telesno vadbo

Uredništvo, 18. junij 2010.
Ostalo

Spletna stran sportaj.net je med prvimi v Sloveniji, kjer si je mogoče ogledati videoposnetke najrazličnejših telesnih vaj za krepitev zdravja, ob njih pa poslušati in…

Spletna stran sportaj.net je med prvimi v Sloveniji, kjer si je mogoče ogledati videoposnetke najrazličnejših telesnih vaj za krepitev zdravja, ob njih pa poslušati in prebrati potek pravilne izvedbe. TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica, ki spletno stran ureja, je videoposnetke pripravila v sodelovanju s Športno unijo Slovenije, potrdili pa so jih tudi strokovnjaki portala med.over.net. S stranjo želi prispevati k širjenju redne telesne vadbe in ohranjanju zdravja prebivalcev Slovenije. Do 11. julija pa je na www.sportaj.net mogoče tudi oddati dobrodelno napoved svetovnega nogometnega prvaka.

Po priporočilih Svetovne zdravstvene organizacije in Inštituta za varovanje zdravja Republike Slovenije na psihofizično počutje odraslih ugodno učinkuje že pol ure gibanja vsak dan, otroci pa naj bi športnim aktivnostim posvetili vsaj uro na dan. To je tudi sporočilo in vodilo spletne strani www.sportaj.net.

Prikazane vaje so enostavne, primerne za mlade in odrasle vseh starosti, tako za začetnike kot tudi za izkušene rekreativce, za njihovo izvedbo pripomočki niso potrebni. Prvi sklopi prikazanih vaj so namenjeni zdravi hrbtenici, pravilni drži, gibljivosti in ravnotežju. V pripravi so novi sklopi, s katerimi bodo redno bogatili vsebino in uporabnost strani.

Da bi spodbudila k ogledu vaj in z nepozabno izkušnjo olajšala vključevanje otrok s posebnimi potrebami v okolje, je TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica zagonu spletne strani dodala tudi dobrodelno napoved svetovnega nogometnega prvaka.

Do zaključka svetovnega nogometnega prvenstva 11. julija 2010 je tako mogoče na www.sportaj.net napovedati svetovnega nogometnega prvaka, za vsako oddano napoved bo TRIGLAV, Zdravstvena zavarovalnica donirala en evro za jadrnici, ki bosta 11. septembra letos odpluli iz Pirana proti Biogradu.

Na njej bosta posadki otrok s posebnimi potrebami iz Zavoda za usposabljanje Janeza Levca iz Ljubljane in njihovi vrstniki ter mentorji. Posadki bosta v Biogradu zamenjali ekipi otrok s posebnimi potrebami iz več evropskih držav.

Cilj TRIGLAV, Zdravstvene zavarovalnice je v času svetovnega prvenstva zbrati 6.000 napovedi ali 6.000 evrov, kolikor Zavod za usposabljanje Janeza Levca iz Ljubljane potrebuje za izvedbo jadranja v okviru projekta inkluzivne doživljajske pedagogike IGRAJ SE Z MANO.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,220
30.11.2021. ob 12:08
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close