Mobilna telefonija – večje ozaveščanje staršev

Uredništvo, 17. junij 2010.
Ostalo

Digitalna agenda: komisarka Kroes pozdravila prizadevanja mobilnih operaterjev glede varnosti otrok in pozvala k močnejšemu ozaveščanju staršev. Neelie Kroes, komisarka, pristojna za digitalno agendo, je…

Digitalna agenda: komisarka Kroes pozdravila prizadevanja mobilnih operaterjev glede varnosti otrok in pozvala k močnejšemu ozaveščanju staršev.

Neelie Kroes, komisarka, pristojna za digitalno agendo, je pozdravila napredek, ki so ga mobilni operaterji dosegli pri prizadevanjih za varnost otrok pri uporabi mobilnih telefonov. Operaterje je pozvala k močnejšemu ozaveščanju staršev glede novih tveganj, ki so jim otroci lahko izpostavljeni pri uporabi pametnih telefonov (npr. lažji dostop do vsebin, ki so primerne samo za odrasle).

Neelie Kroes: “… varnost mladih na spletu je ena ključnih zavez Digitalne agende za Evropo. Vendar industrijo mobilnih komunikacij pozivam, naj poskrbi, da bodo ljudje vseh starosti razumeli tveganja in vedeli, kje poiskati pomoč, saj starši mnogokrat niso toliko v stiku s tekočim dogajanjem na področju mobilne telefonije kot mlajša generacija.”

Novo poročilo o industriji mobilnih komunikacij razkriva napredek 83 mobilnih operaterjev, ki so podpisali “Evropski okvir o varnejši uporabi mobilnih telefonov za najstnike in otroke”, ki je nastal s posredovanjem Komisije februarja 2007. Ti operaterji pokrivajo 96 % vseh mobilnih uporabnikov v EU, podpisala sta ga tudi oba največja slovenska mobilna operaterja.

Vir. Zveza potrošnikov Slovenije

Vam mobilnini telefoni, paketi, tarife in nastavitve predstavljajo izziv ali težavo? Posvetujte se na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,591
30.11.2021. ob 10:33
285,220
30.11.2021. ob 12:08
110,329
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close