Poletni šopki

Uredništvo, 17. junij 2010.
Ostalo

Ta preprosta lepota se nam zdi samoumevna. Premalo jo cenimo predvsem zato, ker jo imamo pred domačim pragom, na zelenici pred blokom, za šolo, na…

Ta preprosta lepota se nam zdi samoumevna. Premalo jo cenimo predvsem zato, ker jo imamo pred domačim pragom, na zelenici pred blokom, za šolo, na okoliških travnikih ali kar na vrtu. Celo ob cestah in zapuščenih kupih gramoza moramo samo stegniti roko, in že imamo v naročju šopek, ki se lahko meri z najbolj bahavim aranžmajem iz cvetličarne.

Šopek je najbolj »naraven«, če ga postavimo v vazo kar takega, kot smo ga nabrali, ne da bi ga urejali. Kovinska posoda je kar prava vaza za različne trave in poljsko cvetje. V kuhinji male šopke postavimo v vrčke za mleko, skodelice ali navadne kozarce in jih razpostavimo po policah.

Čeprav živo rdeči mak v vazi ne zdrži dolgo, je izjemno lep: lističi spominjajo najprej na zmečkano svilo, ki se zravna v prelep cvet; še ko se osujejo, je steblo s plodno glavico zanimiv okras! Tudi drugo travniško in poljsko cvetje večinoma ni trajno, zato ovenele cvetove sproti odstranjujemo.

Vir: delo.si

Obiščite spletni forum: Skrinjica idej! in izvedeli boste različne namige, nasvete in izkušnje, kako narediti umetnine na preprost način na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,032
06.10.2021. ob 09:47
110,298
26.10.2021. ob 10:10
Preberi več

New Report

Close