Marušič o umaknitvi soglasja k dežurni službi

Uredništvo, 16. junij 2010.
Ostalo

Pot ni lahka in bo dolga Na ministrstvu za zdravje preučujejo, kaj bi se zgodilo, če bi vsi zdravniki umaknili soglasje za delo preko rednega…

Pot ni lahka in bo dolga

Na ministrstvu za zdravje preučujejo, kaj bi se zgodilo, če bi vsi zdravniki umaknili soglasje za delo preko rednega delovnega časa.

Ljubljana – “Moji sodelavci preučujejo, kaj bi se zgodilo, če bi dejansko vsi zdravniki umaknili soglasje k dežurni službi. Različne poti ubiramo, da bomo prišli do optimalne organiziranosti. Zavedam se, da zdravnikov primanjkuje, zato jih moramo optimalno izrabiti,” je včeraj na glas razmišljal Dorijan Marušič, minister za zdravje, ki ne izključuje niti turnusnega dela zdravnikov.

O dežurstvih zdravnikov se danes Fides in vlada ne bosta pogovarjala, saj bo vladna stran šele proti večeru dokončala memorandum stališč in jih izročila sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov, je včeraj povedal minister za zdravje in napovedal srečanje pogajalskih strani za jutri ali petek, kjer naj bi slišali tudi konkretne predloge Fidesa.

Minister, ki je včeraj poudaril, da na področju dežurne službe kljub ukrepom, ki jih je predlagala skupščina zdravstvene blagajne in jih je potrdila tudi vlada, do sedaj še niso nič privarčevali, vidi memorandum kot povzetek dosedanjega dogajanja in priložnost, da spregovorijo o številkah in preverijo, “ali govorimo isti jezik”.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,561
26.09.2021. ob 09:23
285,026
25.10.2021. ob 23:17
110,298
25.10.2021. ob 21:19
Preberi več

New Report

Close