O jagodah

Uredništvo, 10. junij 2010.
Ostalo

Jagode, male in velike, gredo enako v slast malim in velikim. Prvim predvsem s čim večjo kapo iz sladke smetane na vrhu, drugim morda raje…

Jagode, male in velike, gredo enako v slast malim in velikim. Prvim predvsem s čim večjo kapo iz sladke smetane na vrhu, drugim morda raje z ohlajenimi »mehurčki«. Da o bovlah, tortah, biskvitih, ruladah, marmeladah, sokovih in različnih drugih slaščicah niti ne govorimo … Skratka, so priložnosti, ko so jagode zakon, in je vse narobe, če jih ni.

Da jih ne bi bilo, se nam na srečo skoraj ne more zgoditi. Iz ogrevanih steklenjakov ali s plantaž na južni polobli so sveže in čvrste na voljo tako rekoč leto in dan. Če ni preveč zasoljena cena, si jih seveda privoščimo, pa je! Drugo, če ne že kar prvo vprašanje pa je osnovna izbira, za kakšne jagode se odločimo. V genetskih laboratorijih so dosegli, da so še pred nekaj leti bolj ko ne vodene gojene jagode le od daleč in bolj na videz kot po okusu spominjale na »prave«, v naših krajih ali na domačem vrtu, morda celo na okenski polici ali balkonu pridelane jagode. Še za stopnjo višje cenjene pa so že od nekdaj drobni živo rdeči sadeži z gozdnih robov in jas.

Vir. delo.si

Sadje, zelenjava, ljubezenski napoj in sirupi. Obiščite forum in izvedeli boste več na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
04.12.2021. ob 21:24
285,226
06.10.2021. ob 09:47
110,335
04.12.2021. ob 20:43
Preberi več

New Report

Close