Fides: Delamo lahko tudi le 48 ur tedensko

Uredništvo, 09. junij 2010.
Ostalo

Zdravniki zahtevajo umik predloga zakona Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides je zavrnil vladni predlog za prepolovitev nadomestil za dežurstva. Umiki soglasij za čezmerno delo se…

Zdravniki zahtevajo umik predloga zakona

Glavni odbor zdravniškega sindikata Fides je zavrnil vladni predlog za prepolovitev nadomestil za dežurstva. Umiki soglasij za čezmerno delo se lahko zgodijo že ta teden, opozarjajo.

V sindikatu namreč pravijo, da zdravniki svoja soglasja za delo prek polnega delovnega časa, ki znaša 48 ur na teden, lahko umaknejo. V glavnem odboru sindikata napovedujejo, da bodo zdravnike spomnili na pravice iz dela, ki so za zaposlene v drugih poklicih samoumevne. Umik soglasja bi pomenil, da bi zdravniki delali le še 40 ur tedensko plus osem nadur. V tem primeru bodo zdravniki delodajalcem dali 30-dnevni rok za ureditev sistema dela, je pojasnil predsednik Fidesa Konrad Kuštrin.

Na vprašanje, kako bi tak ukrep vplival na delo anesteziologov v šempetrski bolnišnici, kjer je vodja anesteziološke službe, je Kuštrin pojasnil, da izračunov sicer še ni delal, bo pa to verjetno pomenilo, da “bi vsako dopoldne zmanjkala približno ena tretjina zdravnikov” oziroma najmanj 20 odstotkov.

Kuštrin je povedal še, da pričakujejo, da se bo z njimi sešel tudi premier Borut Pahor. Glavni odbor sindikata naj bi se na to temo znova sešel prihodnji teden.

Podrobnejše informacije preberite na spletni strani >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,556
26.09.2021. ob 09:23
285,001
22.10.2021. ob 07:07
110,295
22.10.2021. ob 07:17
Preberi več

New Report

Close