Na pragu kontracepcijskih tabletk za moške

Uredništvo, 08. junij 2010.
Ostalo

Testiranja potekajo v enajstih centrih po vsem svetu Haag – Po pol stoletja kontracepcijskih tabletk, hormonske kontracepcije za ženske, znanstveniki zelo resno najavljajo tudi hormonsko…

Testiranja potekajo v enajstih centrih po vsem svetu

Haag – Po pol stoletja kontracepcijskih tabletk, hormonske kontracepcije za ženske, znanstveniki zelo resno najavljajo tudi hormonsko kontracepcijo za moške. Formula za preprečevanje moške plodnosti ni modni hit, ampak rezultat resnega dela znanestvenikov.

Svetovna zdravstvena organizacija podpira študije o tabletkah za moške, ker to, da se pred zanositvijo zaščiti samo ženska, ni dovolj. Hormonska kontracepcija za moške je bila v središču pozornosti približno 2000 strokovnjakov na Evropskem kongresu o kontracepciji, ki je potekal konec maja v Haagu.

Visoka učinkovitost

V poteku so klinična testiranja več oblik hormonske kontracepcije za moške v enajstih centrih po vsem svetu. Moška tabletka je zdaj v tretji fazi kliničnih preizkušanj.

Splošne postavke kontracepcijskih tabletk za moške so popolnoma enake kot za ženske. Ključno je „zaščititi“ možgane. Z vnosom umetnih spolnih hormonov v organizem se zmanjša proizvodnja hormonov hipofize, FSH in LH, ki upravljajo spolne žleze. Tako izostane stimulacija spolnih celic za zorenje in zmanjša možnost za oploditev. Z drugimi besedami, v modih se zmanjša proizvodnja testosterona in zaustavi spermatogenezo, rast in razvoj spermijev, pojasnjuje prim. Ivan Fistonić, specialist človeškega razmnoževanja.

Vir: dnevnik.si

Vas zanimajo novosti s področja kontracepcije? Posvetujte se na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,494
26.09.2021. ob 09:23
284,985
18.10.2021. ob 23:01
110,291
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close