Vaja za primer slinavke in parkljevke

Uredništvo, 08. junij 2010.

Moravske Toplice/Ljubljana Veterinarska uprava RS (Vurs) je danes v Moravskih toplicah začela štiridnevno simulacijsko vajo, s katero želi preveriti usposobljenost veterinarske službe za ukrepanje ob…

Moravske Toplice/Ljubljana

Veterinarska uprava RS (Vurs) je danes v Moravskih toplicah začela štiridnevno simulacijsko vajo, s katero želi preveriti usposobljenost veterinarske službe za ukrepanje ob morebitnem pojavu slinavke in parkljevke v Sloveniji ter morebiti dopolniti in izboljšati načrte ukrepov, so sporočili s kmetijskega ministrstva.

Vaja, imenovana Slinavka in parkljevka ter zaščita živali, bo potekala do 10. junija, na njej pa sodeluje 80 veterinarjev, strokovnjakov Nacionalnega veterinarskega inštituta ter predstavnikov veterinarske enote Slovenske vojske in zavarovalnic. Sodelovali bodo tudi mednarodni strokovnjaki z izkušnjami na področju zatiranja slinavke in parkljevke ter zaščite živali.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan je ob tem, ko je skupaj z direktorico Vursa Vido Čadonič Špelič pozdravil udeležence, poudaril pomen usposobljenosti vseh ravni veterinarske službe za ukrepanje ob pojavu posebno nevarnih bolezni živali ter s tem za zmanjševanje gospodarske škode in zagotavljanje varne hrane. Izpostavil je pomen zaščite živali, še posebej med prevozom, ter upoštevanje visokih standardov zaščite živali tudi ob pojavih posebno nevarnih boleznih živali.

Vir: Sta

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,422
07.07.2021. ob 00:49
284,495
12.07.2021. ob 21:25
110,196
16.05.2021. ob 09:34
Preberi več

New Report

Close