HiPPov družinski izlet na BIO kmetijo

Uredništvo, 07. junij 2010.
Ostalo

HiPP je 6. junija 2010 organiziral družinski izlet na Turistično kmetijo Ljubica. Na izlet se je odpravilo 21 srečnih družin, ki so bile med 521…

HiPP je 6. junija 2010 organiziral družinski izlet na Turistično kmetijo Ljubica. Na izlet se je odpravilo 21 srečnih družin, ki so bile med 521 prijavljenimi družinami izžrebane v veliki HiPP BIO nagradni igri.

Tako se je na sončno nedeljo v neokrnjeni naravi sredi Polhograjskih dolomitov zbrala pisana množica družin z otroci različnih starosti. Takoj po prihodu na kmetijo so bili vsi obiskovalci navdušeni nad slikovito pokrajino v okolici, predvsem pa nad čudovitim poletnim vremenom. Najprej so se zbrani odpravili raziskovat biološko kmetijo, po kateri sta jih vodila gospodarja kmetije, Miloš in Ljubica Stanovnik. Ogledali so si pridelovalne površine in živali ter spoznali življenje in delo na kmetiji. Miloš Stanovnik je obiskovalcem prav tako predstavil pridelovanje na ekološki kmetiji. Na dogodku je bila predstavljena tudi zgodovina podjetja HiPP in njihov prodajni program z novostmi, ki jih je predstavila predstavnica HiPP Slovenija, Marjana Kopač Farkaš. Otroci, malčki  in njihovi straši so se lahko naužili lepega vremena in svežega zraka, za njihovo zabavo pa sta s posebno točko poskrbela tudi čarodej Tomi in njegov prijatelj, navihani zajec Sporty. Čarodej Tomi in Sporty sta z zbrane s svojim nastopom resnično navdušila, otroci pa so bili veseli tudi majhnih darilc, zanimivih živali in klobukov iz balonov.

Bistvo ekološke kmetije so prav gotovo njeni pridelki, ki so jih udeleženci lahko poizkušali v prigrizkih, po predstavitvah pa še v pravem krepčilnem kmečkem kosilu. Vsi, ki jih je BIO kmetovanje navdušilo (in teh ni bilo malo), so lahko kakšen ekološko pridelan izdelek odnesli  domov, saj je bila na dogodku organizirana tudi BIO tržnica.

Namen izleta je bil predstavitev ekološkega kmetovanja na eni izmed slovenskih ekoloških kmetij, s čimer je HiPP želel predstaviti tudi filozofijo svojega podjetja HiPP je namreč vodilni proizvajalec ekološke otroške hrane, ki že več kot 50 let proizvaja okolju prijazno, predvsem pa za malčke zdravo in varno hrano. Podjetje HiPP in njegovi lastniki so pravzaprav začetniki ekološkega kmetovanja.

Svojo tradicijo proizvodnje biološke otroške prehrane so želeli predstaviti tudi slovenskim novinarjem, zato so 18. in 19. maja 2010 organizirali novinarsko konferenco v mestu Pfaffenhofen v Nemčiji, kjer se nahaja matična proizvodnja Hipp otroške hrane.

Tam so njihovi strokovnjaki novinarjem predstavili postopek priprave otroške hrane vse od izbora začetnih svežih surovin do končnega izdelka. Organizirana je bila tudi predstavitev enega vodilnih analiznih laboratorijev v Evropi, v katerem je mogoče surovine testirati na več kot 850 kontaminatov.

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,593
26.09.2021. ob 09:23
285,227
06.10.2021. ob 09:47
110,335
05.12.2021. ob 10:09
Preberi več

New Report

Close