0,0 šofer

Uredništvo, 07. junij 2010.

Med preventivno akcijo tudi poostreni nadzori policije nad psihofizičnim stanjem voznikov V tednu od 7. do 13. junija 2010 , v okviru medresorske preventivne akcije,…

Med preventivno akcijo tudi poostreni nadzori policije nad psihofizičnim stanjem voznikov

V tednu od 7. do 13. junija 2010, v okviru medresorske preventivne akcije, ki se letos imenuje 0,0 šofer, bomo policisti po vsej državi poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Povečan nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil pa bodo v tem času izvajale tudi druge evropske policije.

Da bi zmanjšali število prometnih nesreč in njihovih posledic ter prispevali k zmanjšanju deleža alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč, se preventivne aktivnosti na tem področju na nacionalni ravni že od leta 2008 naprej izvajajo v treh terminih letno. Prvi termin akcije, ki se letos imenuje 0,0 šofer, bo potekal junija, ponovno jo bomo izvedli novembra in decembra. Nadzor nad vožnjo pod vplivom alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil bo v tem času usklajeno potekal tudi v drugih evropskih državah in na Hrvaškem.

Policisti bomo izvajali poostrene nadzore prometa po metodologiji promil. Preizkuse alkoholiziranosti bomo odrejali tudi pri rednem opravljanju nalog, v vseh postopkih s kršitelji v cestnem prometu. Poleg tega bomo poostreno nadzirali spoštovanje Zakona o omejevanju porabe alkohola. Aktivnosti, povezane z odkrivanjem vožnje pod vplivom alkohola, bodo potekale na cestah po vsej državi, tudi na lokalnih in regionalnih in tudi ponoči. Nadzori policistov bodo časovno in krajevno prilagojeni pričakovani problematiki, predvsem tam, kjer bodo potekale večje javne prireditve. Ob tem bomo merili hitrost in ugotavljali tudi druge kršitve cestnoprometnih predpisov.

Vir: policija.si

Se vam zdi, da nimate besede pri prometni varnosti? Zapišite svoje izkušnje na >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,423
07.07.2021. ob 00:49
284,502
12.07.2021. ob 21:25
110,198
29.07.2021. ob 07:40
Preberi več

New Report

Close