Vaje za pomlajevanje

Uredništvo, 07. junij 2010.
Ostalo

Podaljšajmo življenje Človek je biološko programiran za dolgo življenje. Če znamo odkriti in uporabljati energijske vire (zaloge) v telesu, lahko podaljšamo življenje na 100 ali…

Podaljšajmo življenje

Človek je biološko programiran za dolgo življenje. Če znamo odkriti in uporabljati energijske vire (zaloge) v telesu, lahko podaljšamo življenje na 100 ali celo 120 do 130 let, je bil prepričan Japonec dr. Kacuzo Niši, ustanovitelj Sistema zdravja. V minulem stoletju je mnogim ljudem z vsega sveta povrnil čilost, vedrost, mladost in vero v svoje neskončne zmožnosti.

Roke, občutki in misli …

Za pomlajevanje in obnovo telesa Kacuzo Niši priporoča tri temeljna sredstva:  roke, občutki in misli. Roke so zakladnica energetskih zalog, čudežen in še ne dovolj raziskan pripomoček narave. Drugo sredstvo so naši občutki. Ko se jih naučimo voditi in jih nadzirati, nam služijo kot najboljši pomočniki na poti pomlajevanja in zdravljenja. Tretje sredstvo so misli, ki so močna energija. Če negativne misli uničujejo naše zdravje in počutje, nas ustvarjalne, prijazne misli zdravijo in pomlajujejo.

Kot ugotavlja Kacuzo Niši, povezujoča sila, “lepilo”, ki povezuje celice snovi v človeško bitje, ni nič drugega kot življenjska energija, razlita po vsem vesolju. V njej se skriva tudi ključ do vrelca zdravja in mladosti. Energija, ki nam daje življenje, se namreč ne stara. Lahko se starajo celice telesa, ne pa tudi energija. Mehanizem za pomlajevanje je torej v nas in samo čaka, da ga sprožimo.

Sončni pletež – energijski rezervoar

Neustrezen življenjski slog, nezdrava prehrana, stres in preobremenjenost so najpogostejši vzroki za motnje v energijskem pretoku telesa. Da bi nadomestili porabljene energetske zaloge, je nujno, da znamo uporabiti energijo, shranjeno v telesu. Kacuzo Niši svetuje, da za pet do deset minut položimo dlani na sončni pletež – na območje žličke med popkom in prsnim košem. Sončni pletež je mesto, kjer so nakopičene močne energetske zaloge. Ko smo utrujeni in se nas loteva malodušje, položimo dlani nanj.

Vir: Viva.si

Ali vas zanima, kako s preudarno prehrano in pravilno vadbo do zdravja in dobrega počutja? Več na forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,556
26.09.2021. ob 09:23
285,001
22.10.2021. ob 07:07
110,295
22.10.2021. ob 07:17
Preberi več

New Report

Close