Dosežek na področju umetne oploditve

Uredništvo, 02. junij 2010.
Ostalo

Metoda, s katero izberejo zmagovalne spermije, tako kot jajčece New York – Ameriški raziskovalci so razvili novo metodo, s katero izberejo „zmagovalne spermije“ pred umetno…

Metoda, s katero izberejo zmagovalne spermije, tako kot jajčece

New York – Ameriški raziskovalci so razvili novo metodo, s katero izberejo „zmagovalne spermije“ pred umetno oploditvijo. „Naši rezultati bi lahko naslovili dejstvo, da se približno 40 odstotkov primerov neplodnosti navezuje na neplodnost pri moških,“ je dejal dr Gabor Huszar.

Huszar je dejal, da so se prejšnje analize semenske tekočine navezovale na koncentracijo in mobilnost spermijev. Veljalo je, da je moški ploden, če ima v semenski tekočini veliko število aktivnih spermijev. Vendar pa nikjer niso upoštevali zmožnosti spermijev, da se spojijo z jajčecem.

V idealnih okoliščinah jajčece „izbere“ najbolj optimalni spermij in prepreči dostop vsem ostalih. Pri umetni oploditvi – predvsem pri moških, ki imajo zelo nizko število spermijev v semenski tekočini – pa zdravniki niso vedeli, ali so jajčece oplodili z „zmagovalnim spermijem“.

Vir: dnevnik.si

 

 

Pogovori, izmenjava izkušenj in informarcij o neplodnosti potekajo na spletnem forumu >>

O avtorju

Uredništvo

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
147,589
26.09.2021. ob 09:23
285,209
29.11.2021. ob 10:38
110,328
29.11.2021. ob 10:16
Preberi več

New Report

Close